Kerteminde Kommune informerer

0
436

Foto: Emil Andresen

Kerteminde Kommune er nu på vej til at kontakte tidligere sundhedsfaglige medarbejdere, som kan stå stand-by ved behov

– I øjeblikket prøver vi alle at give hver vores bidrag til at reducere smittespredningen. Alle er påvirket af situationen, ingen har en hverdag som vi plejer. I den sidste uges tid har tilgangen af nye indlagte med Covid-19 ligget på et stabilt niveau på 20-30 nye indlagte, meddeler borgmester Kasper Olesen via Kerteminde Kommunes hjemmeside

– Alle i Kerteminde knokler også for at få det hele til at hænge sammen. Medarbejderne i de kritiske funktioner har ekstra meget at se til. Alle andre medarbejdere er hjemsendt og arbejder hjemmefra; det er heller ikke helt let at få til at hænge sammen. Men det lykkes; det hænger faktisk sammen.

– Borgerne får den service, de skal have, selv om nogen vil opleve, at de ikke får alt det de er vandt til. Vi har lavet aftaler hele vejen rundt der betyder, at vi har gode planer for at møde de udfordringer der kommer, når flere borgere og medarbejdere bliver syge.

Pleje- og omsorgsområdet står med den største udfordring
– Her har vores plan har flere trin:

  1. Reduktion til nødberedskab, så kun kritiske funktioner opretholdes.
  2. Indkalde hjemsendte medarbejdere. Det vil være sundhedsfaglige medarbejdere, som arbejder i nedlukkede funktioner som forholdsvist hurtigt kan indgå i kritiske funktioner
  3. Kontakt til tidligere sundhedsfaglige medarbejdere, som kan stå stand-by ved behov.
  4. Rekruttere andre med sundhedsfaglig baggrund, som har mulighed for at indgå ved behov. Dette foregår f.eks. via opslag på social medier.
  5. Rekruttere hjælp fra civilsamfundet. Borgere der er sendt hjem, der kan bidrage med opgaveløsning i forhold til de kritiske funktioner omkring kriseberedskabet generelt

– Vi er lige nu på vej ind i trin 3.

Kommunen har brug for flere værnemidler
– Vi har et meget stort behov for værnemidler (masker, håndsprit, handsker mv.) og vi har indsamlet alt hvad vi har fra alle dele af den kommunale organisation. Hvis du ligger inde med et lager som Kerteminde Kommune kan bruge, er du meget velkommen til at aflevere det til kommunen. Du kan kontakte Bente Fournaise, bfo@kerteminde.dk ell. tel. 21387782.

En tak til de unge
– Det er glædeligt at se, at også de unge forsøger at overholde myndighedernes anbefalinger og holder afstand og ikke samles i større grupper. Vores unge-medarbejdere var rundt i kommunen, og det var en fornøjelse at se, alle gjorde hvad de kunne i weekendens gode vejr for både at nyde foråret og samtidigt reducere smittefaren.

En håndsrækning til det lokale erhvervsliv
– Endelig har Kerteminde Kommune foretaget en række ting, som kan hjælpe det lokale erhvervsliv. Vi har fremrykket vores betalinger for at styrke virksomhedernes likviditet. I sidste uge betalte vi fakturaer for små 20 mio. kr. Fremadrettet betaler vi fakturaerne så hurtigt som vi kan få dem godkendt. Vi har også fuld gang i vores anlægsinvesteringer, så entreprenørerne får nogle opgaver at byde på. Anlægsprojekter for ca. 25 mio. kr. er lige på trapperne. Vi forsøger også at fremrykke vedligeholdelsesopgaver på vores bygninger.

Uanset hvilke tiltag vi tager som kommune, er det en svær tid for mange virksomheder. Vi ser allerede nu en markant stigning i antallet af ledige og vil – i tæt samarbejde med erhvervslivet – forsøge at hjælpe så mange som muligt ud i beskæftigelse så hurtigt som muligt igen.

Følg med i opdateringerne af kommunens indsats her på siden, hvor I nederst finder konkrete tiltag fra mange af kommnunens områder.

Tak fordi i har givet hinanden en hånd i de sidste par uger. Ved fælles hjælp og med en god portion tålmodighed kommer vi godt igennem den næste tid også.