Kerteminde Kommune forbereder gradvis genåbning

0
195

 – Med gårsdagens udmelding af Statsministeren, er vi i Kerteminde Kommune allerede i fuld gang med at forberede den gradvise genåbning af Danmark, som forhåbentligt kommer lige efter påske, når vi alle har forsat med at gøre det, vi har været så gode til – at overholde de retningslinjer vi har fået.

– Jeg tror vi alle har glædet os til, det var den vej skulle gå, selvom vi er langtfra så er vi på rette vej. Første etape af genåbningen af Danmark, og dermed også Kerteminde kommune, bliver som meldt ud i går en åbning for de yngste. Jeg kan også godt forstå, hvis man som børneforældre bekymrer sig for, hvordan det lige skal gå, når de mindste børn nu skal tilbage i dagtilbud eller skole, meddeler Kerteminde Kommunes borgmester Kasper Olesen (A) på sin facebook-side.

 – Der kommer sundhedsfaglige retningslinjer, der skal efterleves, før genåbning af den enkelte skole eller dagtilbud bliver en realitet. Vejledningerne vil blive ret udførlige og give jer svar på, forhåbentligt de spørgsmål I måtte have, omkring hygiejne, krav til afstand mellem elever/børn mv. Samt, hvordan man håndterer medarbejdere i særlige risikogrupper. Dette vil også blive adresseret i vejledningerne.

 – Selv i noget skidt, skal man finde noget godt, og de seneste ugers nødpasning har givet os vigtige erfaringer med at tage vare på børn i en tid med Coronavirus.

 – Vi smøger ærmerne op, og vi vil i de kommende dage og uger gøre alt, hvad der står i vores magt for, at vi kommer godt og trygt i gang.

 – Allerede i morgen vil de første generelle vejledninger blive meldt ud på kommunens hjemmeside, senere vil I modtage besked om den enkelte skole/daginstitution håndtering af retningslinjerne, det sted i plejer at modtage oplysninger fra daginstitution/skole.

Læs mere her på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside

– Der kommer sundhedsfaglige retningslinjer, der skal efterleves, før genåbning af den enkelte skole eller dagtilbud bliver en realitet, meddeler Kerteminde Kommunes borgmester Kasper Olesen på sin Facebook-profil.