Imponerede kunstudstilling i Rynkeby

0
303

Kirsten og René Milo er godt tilfredse med publikums interesse for galleriet i Rynkeby. Foto: Emil Andresen. 

Kirsten og René Milo har arrangeret en flot kunstudstiling, som er deres åbning af sæsonen i Galleri Milo i Rynkeby.

– Det skulle jo have været allerede i marts, men vi har måttet udsætte og forandre på grund af corona, men nu skulle det være, siger René Milo.

Med tanke på behovet for at holde afstand er der gjort klar til udstilingsgæster under et halvtag udendørs, og selvfølgelig er spritten klar ved indgangen.

Forsamlingsrestriktionerne på max 10 personer bliver dog ikke udfordret i ferniseringens første timer, måske er mange alligevel lidt forbeholdne på grund af smittefaren, funderer René Milo.

Generelt er han og Kirsten Milo ellers godt tilfreds med publikums interesse, for hvad der sker i galleriet i Rynkeby.

Ved denne udstilling er der en mangfoldighed af kunst at nyde. Der deltager fem meget forskellige kunstnere, og Milos har ladet udstillingen brede sig langt ind i privaten bag udstilllingslokalerne.

Der er hjemlig hygge i Galleri Milo. Foto: Emil Andresen

– Det giver den ekstra fordel, at gæsterne kan danne sig et indtryk af, hvordan billederne tager sig ud i en stue, forklarer René.

– Det er selvfølgelig ikke deres egne omgivelser, men vi har intet imod at folk låner et billede med, hvis de gerne vil sikre sig, at det passer godt ind i deres eget hjem.

Udstillingen, der åbnede den 24. maj og som fortsætter til den 26. juni, byder som nævnt på fem kunstnere. Den tjekkiske karamiker Ivan Panov er allestednærværende i udstillingen med sin karakteristiske keramik. Her er en dromedar, en nøgleskål, en vase, en tekande, vandkander, små skåle og store skåle, et salt og peber sæt. Ofte med bestik eller håndtag indlejret i keramikken. Joan Strøms malerier, Kirsten Milos egne tulipan billeder side om side med de abstrakte billeder, som Kirsten er begyndt at arbejde mere og mere med.

Majbritte Alsand deltager med et antal meget følsomme og luftige billeder. Femte kunstner i gruppen er Ginette Wien med sine keramiske fabeldyr. De udstråler masser af humor og finurligheder.

Udstillingsperioden er som nævnt fra den 24. maj til den 26. juni. Der er åbent i Galleri Milo mandag, torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 11 til 16. Fri entré.

Den aktuelle udstilling markerer begyndelsen på sæson 2020 i galleri Milo. Resten af året er planlagt, om end flere udstillinger endnu ikke er helt på plads.

René Milos samler-gen har ført til en samling på op mod 130 Københavner-billeder, som skal præsenteres på den næste udstilling i Galleri Milo. Foto: Emil Andresen

I juni vil René Milo afslører, hvad hans samler-gen har ført til i form af flere end hundrede københavnerbilleder. René er gammel Vesterbro-dreng, og han er vild med tegninger, kobberstik og  og litografier af København fra  før verden gik af lave.

Billedserie fra ferniseringen ses her