Høje smittetal i Kerteminde Kommune

1
621

Corona er desværre ikke sådan lige at få bugt med. Foto: Arkiv

Kerteminde Kommune har forholdsvis mange smittetilfælde med COVID-19.

– De seneste tal for situationen omkring Coronasmitten i Kerteminde Kommune er, at der mandag, efter de foregående syv dage, havde været 16 nye smittetilfælde, og at det bringer os op på 67 smittetilfælde per 100.000 indbyggere, fortæller Anders Bjældager, der er konstitueret kommunaldirektør. – Der er kommuner, hvor tallene er endnu dårligere, men bestemt også kommuner, hvor de er meget bedre.

– Vi henstiller til at alle følger de almindelig sundhedsråd om at holde afstand, om håndhygiejne og om at reagere på symptomer, der kan tyde på Corona.

– Som arbejdsgiver har vi opfordret alle kommunale medarbejdere til, i så høj grad som muligt, at arbejde hjemmefra. Vi overholder naturligvis de besøgsrestriktioner, som Sundhedsstyrelsen har meldt ud mht. plejecentre, og vi sørger for, at alle de af vores medarbejdere, der arbejder inden for social og sundhedsområdet, bliver testet hver anden uge.

– Vi arbejder også på at få jævnlige besøg af testbiler, så alle der ønsker det kan blive testet. Vi har dog ingen nye konkrete aftaler på plads om det endnu, men vi arbejder på det.