Håb og spark styrker sammenholdet i Dansekompagniet

0
195

Coronaen får et spark af danseren Mirveen. Foto fra videoen ved Emil Andresen).

Dansekompagniet i Musik- og Kulturskolen, Kerteminde Kommune er hårdt ramt af corona-restriktioner, men med forskellige tiltag holder Dansekompagniets leder sammen på fællesskabet.

I denne tid ville Dansekompagniet, Musik- og Kulturskolen, Kerteminde Kommune have alle sine børn og unge elever samlet til undervisning og træning mindst en gang og ugen, og megen energi ville være fokuseret på, at årets store danseforestilling skulle sidde i skabet. Sådan er det desværre ikke i år. Danserne kan ikke mødes for at træne sammen. Alle sidder hjemme hver for sig eller er sammen nogle få i deres egen lille boble.

En af dem, der savner fællesskabet og timerne allermest er Naja Krüger Hind, leder af Dansekompagniet. I den situation har hun taget forskellige initiativer for at fastholde den gode kontakt til de mange elever.– Jeg savner dem vildt meget, siger Naja. – Jeg startede dansekompagniet tilbage i 2014 i Marslev med fire dansere. Nu er vi heldigvis rigtig mange, og det er hårdt at undvære dem alle!.

Hver uge sender Naja en videohilsen med masser af virtuelle knus til eleverne og også instruktioner til særlig dansetrin, som de kan få brug for, når undervisningen bliver genoptaget.

Naja griber håbet og sender det videre til sine dansere. Foto fra videoen A Chain of Hope ved Emil Andresen.

Håbet bliver fanget og lider ingen overlast. Foto fra videoen A Chain of Hope ved Emil Andresen.

I januar bad Naja alle elever om at sende små videoklip til en fælles video med titlen ’En kæde af Håb’. Eleverne blev bedt om at danse en sekvens, hvor de griber håbet og sender det videre.  De mange små sekvenser blev klippet sammen til en video, som blev lagt på Youtube, hvor alle kan se den. Videoen A Chain of Hope blev udsendt i februar.

– Det er så fedt, når de sender videoer og hilsener ind til mig. De er jo spredt for alle vinde nu, men jeg er så lykkelig for, at de holder ved og stadig er der, siger Naja begejstret.

Efter den første fælles videoproduktion er danserne blevet bedt om at give coronaen et virtuelt spark i nye små videosekvenser, og som det var tilfældet med håbet, skal de mange spark klippes sammen til en ny fælles video. Den forventer Naja Krüger Hind at kunne offentliggøre i marts.

Et spark, der sender coronaen ud i mørket. (foto fra video ved Emil Andresen)