Fredag kan Steen vinde prisen som Årets Fynske Fodboldleder

0
956

Steen Jensen er en god leder i både sejre og nederlag, fortæller førsteholdstræner Ole Stangerup. Foto: Christopher Miller

Fredag løber Fynsk Fodbold Award af staben, og en lokal klubformand er nomineret i en helt central kategori.

Steen Jensen holdt pause fra fodboldverdenen i 40 år. Foto: June Enerstad

“Det første, Steen siger, er, at det jo ikke kun er ham, men noget, vi skaber sammen i klubben. Men nogle gange er det altså bare ham,” – Ole Stangerup, træner for herrernes førstehold

Fynsk Fodbold Award er skabt af DBU og har til formål at hylde de fynske fodboldklubber og de mennesker, der bærer dem. Derfor er der, foruden middag og fest, et awardshow, der uddeler priser til den bedste fynske fodboldklub, børne- og ungdomsklub, dommer, holdkammerat og klubleder.

Det er i den sidste kategori, DBU Fyns bestyrelse har valgt at nominere Steen Jensen. Klubformanden har nemlig gjort sig meget positivt bemærket i sine bare 3,5 år på posten.

Starten på det hele

I sæsonen 1976/77 var Steen Jensen afdelingsleder for et hold i B1909. Han havde i flere år brugt meget af sin tid i klubben, og nu stod han med et hold, der havde vundet danmarksmesterskabet i sin række. Der besluttede han sig for at lægge fodbold på hylden for en stund. Tiden er lunefuld, og en stund blev til 40 år.

De 40 år væk fra fodbold blev brugt godt på familie og karriere. Steen Jensens store symaskineforretning tog ham og konen på jævnlige rejser rundt i Skandinavien. Efter fire årtier valgte han at overdrage virksomheden til sin søn. Og hvad gør man så, når man har brugt hele sit liv i femte gear, og der pludselig er stille?

– “Jeg sad en vinteraften og læste avisen. Der var et billede af en masse fodboldbørn, og så stod der, at klubben var nervøs for, at de kunne blive tvangsopløst, hvis de ikke fandt en formand. Den tanke kunne jeg ikke klare,” siger ham, der altså blev formand ikke længe efter.

KB blev Steens redning

Samme uge som Steen Jensen fik den glædelige nyhed om at kunne kalde sig formand for Kerteminde Boldklub, blev han også diagnostiseret med parkinsons.

– “Jeg fik at vide, at det var vigtigt, at jeg holdt mig aktiv – både fysisk og mentalt. Det har jeg i den grad kunne gøre i KB. Og så er der også den faktor, at min hustru og jeg på utrolig kort tid fik et stort netværk her i byen. Det er jeg meget taknemmelig for,” siger formanden.

Steen Jensen bruger næsten det, der vil svare til en fuldtidsstilling i og omkring Kerteminde Boldklub.

Hvad betyder det for dig at være nomineret til den her pris?

“Jeg er meget beæret over det, og jeg er meget rørt over det. Jeg er stolt. Jeg havde ikke set den komme, for jeg tænkte, at man skulle have været loyal klubmand i mange år for at blive taget i betragtning. Jeg har gjort det her, fordi det er hyggeligt og sjovt, jeg havde ikke drømt om, at jeg ligesom kunne blive eksponent for klubben på den måde,” slutter formanden.

Det siger Albaniserie-træneren

Ole Stangerup er træner for KB’s herre-førstehold og har været en del af klubben i halvandet år. Med en leder som Steen Jensen, føles det dog som meget længere – på den gode måde.

– “Man føler sig lynhurtigt velkommen i Steens selskab, og han er en formand, der favner bredt. Som eksempel fra vores fodboldhold, som har været inde i en ikke særligt god periode, skriver Steen inde i vores fælles gruppe for både spillere og trænere, at det er en svær periode, men at ‘klubbens opbakning stadig er 110%, og at alle mennesker fejler her i livet, uanset hvor gammel man er, og også som fodboldspiller. Bare fortsæt drenge’, og det er sådan nogle ting, han husker at have med,” siger træneren.

Det seneste år har Kerteminde Boldklub gået fra at have 28 seniorspillere til at have 50 delt ud på tre hold. Det er et godt billede på formandens evne til at favne bredt og få folk til at føle sig velkomne, mener Ole Stangerup.

– “Hvis vi skal tjene nogle penge til klubben, så går Steen forrest. På den måde er det nemmere at få andre folk med – det viser Steen gang på gang. Han er virkelig en god leder,” slutter træneren.

Det siger næstformanden

Søren Eriksen er næstformand i Kerteminde boldklub og arbejder altså tæt sammen med Steen Jensen, når nye tiltag skal til eller store beslutninger skal træffes.

– “Han er god til at få organiseret de forskellige arbejdsopgaver, der er i klubben, og han har evnet ikke at sidde med alle opgaverne selv – det kan nemlig blive en svaghed for en forening. Han er utroligt lydhør for andres holdninger, og det gavner os alle. Han er meget fokuseret på, at Kerteminde Boldklub er medlemmernes klub og ikke bestyrelsens,” siger næstformanden.

Søren Eriksen har selv været træner i klubben i otte år og en del af bestyrelsen i seks-syv år. Han er imponeret over, de ting Steen Jensen har udført i sit formandsskab.

– “Det største eksempel er jo vores kunstgræsbane. Det er i hans formandstid, den er kommet op at stå. Så er der torsdagsholdet, som alle er blevet meget engagerede i klubben i Steens tid. De er pensionister, så de prioriterer tid til at hjælpe med ting i klubben. De er virkelig blevet en stærk ressource, og det er i høj grad Steens fortjeneste,”

Kerteminde Boldklub er også blevet en DBU børneklub og har etableret holdet FC Demens – begge ting, noget Steen Jensen har været meget involveret i.

Søren Eriksen er en af de cirka 25, der skal følges med den nominerede klubleder til fest på fredag. Steen Jensen er spændt på fredagens begivenheder, fortæller han.