Flere julemarkeder aflyses

0
281

Turistkontorets “Jul i den gamle Købmandsgaard” er et af de julemarkeder, der bliver aflyst i år. Foto: Emil Andresen.

Corona-året 2020 er præget af aflysninger. Nu gælder det også et par traditionsrige julemarkeder i Kerteminde, nemlig Turistkontorets og Sct. Georgs Gildets.

Turistkontorets “Jul i den gamle Købmandsgaard” kan ikke gennemføres i år, meddeler turistchef Dorte Frandsen. Markedet har de senere år dannet scene for udnævnelsen af ambassadører for Kerteminde Haven ved Havet. I år vil nye ambassadører i stedet få besøg af borgmesteren og turistchefen, der så overrækker diplom og nål, som de konkrete udtryk for ambassadørværdigheden.

Også Sct. Georgs Gildet aflyser

Sct. Georgs Gildet Kerteminde lægger normalt stort engagement og betydelig kreativitet i at arrangere en julestue, hvor alle kan forsyne sig med nisser, dekorationer, og alt hvad der hører sig til i den søde juletid. Det sker bare ikke i år!

– Det er jo med stor ærgrelse at vi, grundet Corona, ser os nødsaget til at aflyse i år, siger Lisbeth Handberg fra arrangørgruppen.

– Vi vil jo nødig være årsag til at nogen bliver syge, men vi kommer stærkt tilbage næste år (håber vi).

Lisbeth Handberg fortæller også, at nogle af de trofaste kunder har henvendt sig, fordi de ville høre, om Sct. Georgs Gildet igen i år ville være leveringsdygtig i adventskranse og dekorationer. Det er så ikke tilfældet.