Fjord&Bælt kører på nødberedskab

1
192

Fjord & Bælt taber penge hver dag, man må holde lukket. Foto: Susanne Krøyer

– Men vi har kæmpe succes med vores online-undervisning, fortæller Kommunikationschef Mads Dircinck-Holmfeld. Østfyns Museer afventer politisk hjælpe pakke til kulturen

Direktør Mette Thybo fra Fjord & Bælt fortæller, at man nu kun kører med nødberedskab på stedet.
– Vi har fire medarbejdere til at tage sig af vores dyr. De arbejder på skift og så har vi en tekniker. Resten er sendt hjem, fortæller hun.

Hun håber på, at Fjord og Bælt får en pæn klat penge fra den pulje på 40 mio. kr., der er vedtaget til at hjælpe Zoologiske Haver og Akvarier.
– Vi skal nu i gang med at forhandle om, hvordan pengene skal fordeles, oplyser hun.

Der er 14 store aktører og en række mindre steder rundt om, i landet, der også har dyr, der kommer til at nyde godt af pengene fra denne pulje.

Kerteminde har jo også Johannes Larsen Museet og Ladby Museet.

Borgmester Kasper Olesen fortæller, at han er i kontakt med sin kollega i Nyborg, borgmester Kenneth Muus.
– Vi betaler jo tilskud til Østfyns Museer, som måske kan udbetales hurtigere. Men vi er enige om ikke at begynde at gøre noget, før vi kender resultatet af de forhandlinger, der foregår på Christiansborg omkring en nødhjælpspakke til det danske kulturliv, siger Kasper Olesen.

Fjord og Bælt kan se frem til et tabe på 1,5 mio. i marts, april og maj måned.
– Vi holder vejret. Vi skal i gang igen, men optimismen er behersket i øjeblikket. Og vi kan nok ikke forvente, at vi bliver det sted, man allerførst besøger, når vi er ude af Corona-krisen, erkender hun.

Er mundheld siger, at når en dør lukkes åbnes en ny. Og den situation befinder Fjord & Bælt sig i lige nu. Kommunikationschef Mads Dircinck-Holmfeld fortæller nemlig, at man har enorm succes med sin online-undervisning på Fjord & Bælts Facebookside.
– Vi har i tusindvis af seere fra hele landet. Det er jo mest beregnet på børn, men da man skal være 13 år for at have sin egen facebook konto, så kigger de voksne også med, så på den måde sørger vi for, at vi ikke bliver glemt, fortæller han.

Der sendes hver mandag-onsdag og fredag.  Fjord & Bælt hænger jo sammen med Naturama i Svendborg, så hver anden uge er der indslag på deres Facebookside.

Ud over undervisningen, som tager en halv time, vises der også små videoer med ting, der er sjove at vide. Seerne kan stille spørgsmål, og det er der rigtig mange der benytter sig af.