Farce i Kerteminde Idrætscenter i aftes da Odder sendte KH ud af oprykningsspillet

345

I aftes var der ingen, der anede om KH eller Odder havde vundet de to oprykningskampe samlet. I dag er det kommet frem, at det har Odder. Kerteminde HK har imidlertid anket afgørelsen.

Stefan Brix

Stefan Brix scorer her for Kerteminde. Sammen med Nikolaj Tolbøll var han KHs største offensive trussel. Foto: Peter Hougesen

-Jeg har spillet håndbold i 35 år, og jeg har aldrig oplevet magen til farce, sagde målmand Christian Lynggaard flere timer efter, at kampen på banen var slut.

Forud for den udtalelse var gået en kamp, hvis afslutning bedst kan beskrives som en farce, hvis lige sjældent er set.

Gæsterne fra Odder HK 2 stillede – helt efter reglerne – op med en del spillere, der normalt spiller på klubbens hold i 1. division. Det kunne ses i kampens begyndelse og KHs forsvar havde især store problemer med at håndtere gæsternes stærke stregspiller, der nærmest scorede efter behag. Allerede efter halvandet minut førte Odder med 0-2 og dermed var Kertemindes forspring på to mål fra kampen i Odder udlignet. Her vandt KH med 32-34. Det skulle senere vise sig at få stor betydning for afslutningen på kampen.

Da KH kom bagud 4-8 og samtidig fik en to minutters udvisning til Jakob Ladegaard, begyndte bekymrede miner at vise sig hos træner Rasmus Bøye. Selvom profilen på højre back Jacob Fladegaard var med for KH i aftes, var det tydeligt at han ikke var blevet sin skade helt kvit. Hans bevægelser var tydeligt hæmmet af den skade, som han pådrog sig i pokalkampen mod GOG.

Midt i første halvleg skiftede Rasmus Bøye Mads Gregersen ind på stregen for at stabilisere forsvaret og få styr på gæsternes stregspiller. Det hjalp omgående, og fra da af, viste KH at de bestemt fortsat med var med i kampen. Stærke præstationer af både Nikolaj Tolbøll og Stefan Brix i den offensive del af spillet, der især lykkedes med at gå på ydersiden af gæsternes back, betød at KH kunne gå til pause bagud 11-14.

I begyndelsen af 2. halvleg var KH det bedre hold. Gregersen vist også sine offensive kvaliteter, da han scorede de to første KH-mål, så stillingen nu var 13-14. Fra d af fulgte de to hold ad og der var på intet tidspunkt mere end to mål mellem dem fra da af.

I forsøget på nemmere at komme til scoringer, valgte Rasmus Bøye at spille syv mod seks i angrebet, og dermed altså spille uden decideret målmand. Det virkede også i kampen i Odder, så satsningen gav god mening. Det betød dog, at når et angreb var afsluttet, så skulle der skiftes meget hurtigt ud mellem en markspiller og målmand Andreas Andersen, der i øvrigt stod en fremragende kamp.

Som kampen skred frem, begyndte Odder imidlertid at finde en formel for at sætte angrebene så hurtigt i gang, at Kerteminde ikke kunne nå at skifte Andreas Andersen ind.

Ved stillingen 23-24 til Odder og med 2:30 tilbage af kampen, gik Stefan Brix derfor ned i målet og agerede målmand. Da han reddede et fornemt skud fra gæsternes playmaker, der spiller i 1. division, gik de 300 tilskuere i Kerteminde Idrætscenter amok.

Her indtraf så konsekvensen af en helt afgørende fejlinformation, som KHs spillere og trænere havde fået forud for opgøret. Alle troede de, at hvis de endte med at tabe kampen med to mål, så ville de alligevel vinde, fordi de havde scoret 34 mål på udebane og at de ville være det, der blev udslagsgivende hvis Odder vandt med to mål i Kerteminde. Det skulle senere vise sig at være forkert.

Fordi Kerteminde troede det, så fortsatte holdet med at spille syv mod seks, selvom var bagud med et mål med halvandet minut tilbage af kampen. En helt unødvendig risiko at løbe ved at spille uden målmand, når forskellen på et nederlag på et mål og et på to mål skulle vise sig at være forskellen på at gå videre og på ikke at gå videre.

Derfor scorede Odder i tomt mål til 23-25. KH angreb slet ikke mod målet de sidste 30 sekunder, fordi de var sikre på, at de havde vundet kampen. Derfor endte opgøret 23-25. Kertemindes spillere jublede og dommerne signalerede også at kampen var forbi. Odders træner gik hen og viste dommerne et reglement, der sagde at hvis de to hold er lige efter to kampe, så skal det afgøres på straffekast. Det lod ikke til, at hverken KH eller dommerne vidste det.

Dommerne besluttede alligevel at afvikle straffekastafgørelsen. Kertemindes første skytte var Tobias Sivert, der normalt er sikkerheden selv. Det var han ikke i aftes, da han brændte KHs første kast. Da Odder scorede på alle deres fem forsøg, var det Odder, der vandt kampen.

KH nedlagde protest efter kampen, fordi de var af den opfattelse, at det var holdet med flest scorede mål på udebane, der skulle gå videre. Den protest har Dansk Håndbold afvist i dag. Det er derfor i skrivende stund Odder, der er samlet vinder af de to opgør og dermed dem, der skal møde Nyborg om at spille i 2. vision næste sæson.