Er du klar til tosomhed?

0
488

Sådan så Fyns Hoved ud forrige lørdag imens corona-smitten langsomt bredte sig i Danmark. Foto: Arkiv

I Tyskland har de det allerede – i Sverige må man stadig mødes op til 500 personer

Regeringen varsler med at forbyde forsamlinger over to personer. Lige nu må man samles hvis man er maks 10 personer, men dette kan altså snart være passé.

Det er et brev fra statsminister Mette Frederiksen (S) sendt til Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), som TV 2 er kommet i besiddelse af, og i går aftes kunne de på deres hjemmeside meddele, at det muligvis vil blive taget i brug før påsken for at alt for mange ikke skal samles i en tid, hvor man forsøger at få coronasmitten under kontrol.

Virkeligheden er også, er smitten i nogle landsdele er mere udbredt end i andre.

Loven vil yderligere give mulighed for at forbyde adgangen til områder som udendørs idrætsanlæg og legepladser, hvor der er mistanke om, at mange mennesker vil forsamle sig. I øjeblikket florerer et opslag nemlig på Facebook der opfordrer unge til så at sige at skide på reglerne og møde flertallige op i Munke Mose og holde fest i centrum af Odense. Ligeså er der meldinger om, at unge mødes i skjul om aftenen på skolers udendørsområder trods formaninger.

Politiet opfordrer forældre til at tage en alvorlig snak med deres unge. Foto: TV2/Fyn

TV2/Fyn meddeler, at regeringen vil fremsætte ændringen til loven torsdag og at man håber på, at den kan blive 2. og 3. behandlet tirsdag 31. marts. Planen er, at den nye lov skal træde i kraft 4. april.