Enhedslisten og SF synes, der bør indføres yderligere restriktioner…opdateret

0
237

Der er indkaldt til pressemøde kl. 15. Uvist hvad dagsordenen er.

800 danskere er nu smittet med den muterede og smitsomme corona variant.

SF og Enhedslisten mener på nationalt plan blandt andet, at også daginstitutioner bør lukkes for at bryde smittekæder og standse coronaudbruddet. Der er lige nu møde med partilederne.

Kl. 11.30 startede et møde hvor Justitsministeriet har indkaldt samtlige partiledere sammen med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S). Ingen ved præcist hvad mødet handler om, men mon ikke det overordnede tema er corona.

Tidligere på morgenen har støttepartierne Enhedslisten og SF meldt ud, at de synes, der bør indføres yderligere restriktioner af eksempelvis forsamlingsforbuddet. Men allerede først på året meldte SF ud, at også dagtilbud bør være omfattet af den nuværende nedlukning, hvor forældre kun opfordres til at holde deres børn hjemme, hvilket det ikke er alle, der har mulighed for. Pædagogerne, der for manges vedkommende har haft et hårdt år, står ikke i første række når der skal vaccineres, og det har den radikale rådmand i Odense Susanne Crawley tidligere været ude og kritisere.

I foråret blev børnehaver beordret lukket, og var derfor kun åbne for nødpasninger og få børn, hvilket resulterede i, at mange måtte arbejde hjemmefra imens børnehavebarnet eller -børnene også var i hjemmet. Det er det scenarie både SF og Enhedslisten gerne ser udført igen, ligesom at færre skal mødes.

Derudover har Enhedslisten også opfordret regeringen til at indføre et indrejseforbud for alle lande, og ikke kun fra Storbritannien, ligesom at afstandskravet i følge EL bør hæves fra en til to meter. Det siger partiets sundhedsordfører, Peder Hvelplund. Bekymringen går på de nye varianter af virus fra både England og Sydafrika.

Mødet foregår på en dag, hvor vaccinerne nu begynder at være tilgængelige for flere personer, når vaccineprogrammet åbner for de næste grupper i rækken.I Region Hovedstaden åbner der for eksempel nu vaccinationsklinikker på hospitalerne og ikke kun på plejehjem, som det hidtil har været. Det skriver Jonas Egebart, der er vicedirektør på Nordsjællands Hospital. Det kræver dog en invitation.

Ifølge Christian Harsløf, der er direktør i KL med ansvar for sundhed, social, ældreområdet og digitalisering, har de første hjemmehjælpsmodtagere nu fået tilbudt vaccinen. Det meddeler dr.dk her til morgen.

Kjerteminde Avis følger op på mødet i Justitsministeriet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) deltager lige nu i et møde med partilederne om coronasituationen. Foto: Arkiv