En vild bedrift af nogle vilde drenge

0
2368
Img 1995

Kerteminde Håndboldklubs U/15 drenge er rykket op i landets stærkeste række. Foto: Kerteminde Håndboldklub

Kerteminde Håndboldklub har i går gjort noget, som er ret vildt. I den store og svære U15-drenge årgang er det lykkedes for den lille håndboldklub at kvalificere sig til landets stærkeste række.

Der er kun et andet hold på Fyn, som har et hold i den bedste række efter jul, og det er – GOG/Oure. Ja, og så er det altså lille Kerteminde HK, som igen har bevist, at det er en breddeklub med plads til eliten.

Det er ikke en tilfældighed, at det er endt sådan. Kerteminde har i mange år været privilegerede med en meget stærk årgang, som har vundet masser af stævner og titler. Derfor valgte Kerteminde HK at forsøge at tiltrække en ekstra dygtig træner fra GOG til at træne drengene. Og det lykkedes.

Kenneth Østbjerg har i et par sæsoner træner Kertemindes bedste drenge, og inden da var han træner i GOG, hvor han blandt andet førte et par hold til danske mesterskaber som U14-spillere og U12-spillere og meget andet. Og nu har han altså sikret Kerteminde HK en plads i landets bedste række for U15-drenge.

Det er i det hele taget en stærk flok af spillere i hele truppen. Førsteholdet har spillet i 1. division inden jul, og 2. holdet har spillet i A-rækken inden jul, og alle drengene har bidraget til succesen. Det samme har den store flok af forældre, der bakker op om drengenes aktiviteter.

På vejen til den bedst mulige række i Danmark, 1. division A i Jylland, har Kerteminde slået stærke hold som Stjernen fra Odense, Team Esbjerg og Fredericia. I den sidste og afgørende kamp blev det til en sejr på 25-20 over Løgstør-Farsø. Stærke klubber som Skjern og Bjerringbro kommer ikke med i den bedste række. Og nu skal Kerteminde møde store klubber som GOG, Skanderborg og Mors. En stor mundfuld.

Men succesen er allerede hjemme. Et Kerteminde HK U15-drenge hold i den bedste danske række. Det er vist aldrig nogensinde sket før, så vidt vides. Og hvis det er, så er det mange år siden. Tillykke til drengene, tillykke til hele træner-gruppen og tillykke til lederstaben bag holdet.