En mørk skygge over havnefesten

1
2389
Henrik Madsen 00505

Formand for De Konservative i Kerteminde Kommune, Henrik Madsen. Foto: Steffen Stamp

En byfest fyldt med glade mennesker. Frivillige der bakker op og lægger en solid arbejdsindsats for at få festen til at køre. Højt humør efter flere års Corona ned lukning.

Og nu ender det desværre med en mørk skygge efter en række hårde voldsepisoder.

Jeg fik det meget ubehageligt da jeg læste på Facebook, den rørende historie om en ung dreng der nu skal udsætte sin drøm om et efterskole ophold på ubestemt tid, blot på grund af en tur til havnefesten. Det må ikke – og bør ikke ske i vores lille by Kerteminde.

Når man hører på ”vandrørene” så er der 7-8 episoder, hvor volden er særdeles hård og i visse tilfælde kunne have eskaleret til endnu mere alvorlige tilfælde, havde det ikke været på grund af civile indblandinger. Totalt uacceptabelt.

Som politiker er der desværre ikke meget man kan gøre ved dét, der er sket, udover at udtrykke den dybeste medfølelse til de forurettede og den nærmeste familie. Jeg er selv forælder og det er mig magtpålæggende at man trygt skal kunne sende sine unge voksne afsted til byfest. I særdeleshed skal en byfest være et trygt sted, for her er byen samlet om at fejre vores frihedsidealer og vores skønne lokalområde. Uprovokeret meningsløst vold er et direkte angreb på alle de gode intentioner, der ligger bag en byfest.

Men jeg kan love at jeg vil stille alle de spørgsmål, jeg kan og må politisk. Hvilket samarbejde har vi med Fyns Politi i dagene, hvor byfesten pågår? Hvad er politiets egen evaluering af arrangementet? Hvilke krav stiller vi som kommune til sikkerheden inde på havnefestens område og er der noget vi kan gøre bedre fremadrettet?

Vi må stille som krav til hinanden, at der øjeblikkeligt skal sættes en stopper for den udvikling i voldsepisoder, som vi ser her.

Jeg håber inderligt at voldspersonerne bliver fundet og stillet til regnskab. Men det fjerner ikke arene og de psykiske eftervirkninger som de, der er ramt, får på krop og sjæl. Her må vi stå sammen og give den størst mulige opbakning til at dette ikke sker igen.

Henrik Madsen, byrådsmedlem

Det Konservative Folkeparti

Rønningevej 36

5550 Langeskov