Efterskolen lever på skærmen

0
126

Efterskoleeleverne mødes på nettet. Foto: Kerteminde Efterskole.

I dag den 1. marts er der mange, der kan glæde sig over en smule genåbning af samfundet. På Kerteminde Efterskole havde man gerne taget imod eleverne igen, men det kan stadig ikke lade sig gøre. Næste mulige vendepunkt i genåbningen er den 15. marts, og indtil da tager skolen mange initiativer for at holde god kontakt til eleverne.

– Vi har haft lukket siden den 21. december, siger forstander Jan Hannibal. – Det er selvfølgelig ikke sjovt at have en tom skole, men vi håber det bedste og følger naturligvis myndighedernes anbefalinger og retningslinjer. – Vi har ikke haft syge elever eller på anden måde haft coronaen tæt på os.

Jan Hannibal glæder sig over, at skolen råder over et team med engagerede og kreative lærere, der har sat en masse virtuelle aktiviteter i gang.

– Først og fremmest har vi jo undervisning i alle skolefagene. Det foregår virtuelt, og så supplerer vi med tilbud efter skoletid.

– Vi har fx et program, kaldet Gather, hvor vi har opbygget en virtuel skole, hvor eleverne kan mødes. Her kan man i virtuelle rum spille forskellige spil fx. ’Tegn og Gæt’ og Sudoku. Vi har også lavet escape room med eleverne. Den virtuelle skole har også en aftenvagt, der går rundt  og møder eleverne.

– Fornylig havde vi et program, hvor vi bagte fastelavnsboller sammen. Vi havde også gang i noget udklædning, og vi holdt fastelavn sammen, alt sammen virtuelt naturligvis.

Madlavning i fællesskab på distancen. Foto: Kerteminde Efterskole.

– Vi har et program, vi kalder Master Chef, der hjælper eleverne med at forberede aftensmad til familien derhjemme. De bliver guidet lige fra indkøbsseddel til madlavning.

– Endnu et eksempel er, at vi har vores egen udgave af det Tv-program, der hedder Versus. Vi kalder det ‘Kerteminde Dysten’ og her skal eleverne gætte på, hvordan lærerne klarer nogle bestemte opgaver. Vi har også Stormester på programmet, som vi afholder en af de næste aftener.

– Vi har også valgfag om eftermiddagen, som eleverne kan melde sig på, og vi laver løbende podcasts om nyt fra skolen. Alt i alt synes jeg, at vi har så god kontakt, som det er muligt, siger Jan Hannibal.

– Selvfølgelig kan vi begynde at mærke en vis metaltræthed både hos elever og lærere, men det er der ikke noget at sige til efter så lang tid, men vi har ikke fået en eneste udmeldelse pga corona.

– Det er slemt for eleverne at få amputeret et efterskoleophold, som det helt sikkert har glædet sig til længe. Rent økonomisk er der lavet en hjælpepakke til forældrene, og på skolen gør vi, hvad vi kan for at reducere udgifterne hovedsagelig til kost, men også til vand, varme og el. På den måde bliver der gjort meget, for at familierne bliver kompenseret for, at efterskoleopholdet ikke blev, som alle havde håbet.

– Vi glæder os naturligvis meget til at komme i gang igen. Vi savner hårdt det sociale element, som er en afgørende del af ethvert efterskoleophold. Med vi sidder ikke og er indebrændte over, at der ikke bare bliver givet fri bane. Alle råber jo på at få del i genåbningen, men der skal skrides forsigtigt frem. Vi åbner, når det er forsvarligt og myndighederne giver grønt lys!