Efter stort tilskud: KJ Avis styrker redaktionen og udvider til Nyborg

5
2868
Img 3026

Som det eneste medie modtog Kjerteminde Avis fuldt tilskud til at etablere en ny redaktion. Foto: Arkiv

Slots,- og Kulturstyrelsen har bevilget Kjerteminde Avis fuld etableringsstøtte som det eneste af de medier, der søgte. Det betyder Kjerteminde Avis nu styrker redaktionen for de støttemidler, avisen har modtaget, og samtidig etablerer en redaktion, der dækker Nyborg Kommune. ”Det betyder, vi kan tilbyde mere indhold til vores abonnenter ganske gratis”, udtaler chefredaktør Peter Hougesen

”Selvfølgelig er jeg pavestolt over, Kjerteminde Avis som det eneste medie, der søgte, har modtaget fuld etableringsstøtte til at etablere en redaktion, der dækker Nyborg Kommune også”, indleder chefredaktør for Kjerteminde Avis, Peter Hougesen.

Kjerteminde Avis har modtaget støttemidler fra Slots,- og Kulturstyrelsen. Som det eneste medie modtog Kjerteminde Avis fuldt tilskud til at etablere en ny redaktion. Den nye redaktion skal dække Nyborg Kommune og samtidig styrke den journalistiske dækning af  Kerteminde Kommune.

”Der er mange sammenfald mellem Nyborg Kommune og Kerteminde Kommune. Det er samme valgkreds til region og Folketingsvalg. Nyborg og Kerteminde har været i samme pulje i både håndbold og fodbold, en af vores største kulturinstitutioner, Østfyns Museer er i begge kommuner, og en af vores mest krævende historier om Kerteminde Biogas, involverer både en tidligere borgmester i Kerteminde Kommune og en nuværende kommunaldirektør i Nyborg Kommune. Derfor var Nyborg Kommune oplagt, da vi skulle vælge mellem de kommuner, der har henvendt sig til os”, forklarer Peter Hougesen videre.

Etableringsstøtten fra Slots,- og Kulturstyrelsen udgør 975.000 kroner. De penge skal bruges på journalistisk arbejdskraft.

”Vi sidder ikke i prangende lokaler. Vi har hverken de nyeste eller bedste computere eller telefoner. Sådan er det. Vi har i mange år trukket helt urimelige veksler på mennesker, der bidrager til Kjerteminde Avis på frivillig basis. Det skylder vi dem en stor tak for. Nu kan vi betale to nyansatte journalister og de to praktikanter, vi har fået lov at ansætte, en anstændig løn og samtidig honorere de mennesker, der med deres frivillige arbejdskraft har været stærkt medvirkende årsag til, der fortsat er noget, der hedder Kjerteminde Avis. Så er det op til mig og bestyrelsen at sikre, at vi får mest mulig journalistik for de penge, vi har været så heldige og dygtige at få. Jeg kan dog garantere, der ikke bliver gået på kompromis med vores dækning af Kerteminde Kommune. Vi har 144 års historie, vi skal værne om. Den lokale dækning af Kerteminde Kommune er det, der har bragt til der, hvor vi er i dag. Det skal vi være meget ydmyge overfor. Vi håber dog at både borgere i Kerteminde Kommune og i Nyborg Kommune kan se, at det giver mening at dække begge kommuner, uden at det kommer til at koste vores mange trofaste abonnenter ekstra”, uddyber chefredaktøren.

Noget af det, der har haft indflydelse på Kjerteminde Avis’ succes i forhold til at forny den redaktionelle linje, er de undersøgende journalistiske historier, avisen har bragt det seneste år. Det er lige netop det, der skal prioriteres i endnu højre grad.

”Vi har forsøgt at dække både fjervarmesagen, Biogassagen og andre større projekter efter bedste evne. Det forgangne år har vi, udover de frivillige, der bidrager med indhold, været mig og Martha Frederikke Wiese. Det er ikke holdbart i længden. Derfor har vi nu ansat fire nye fuldtidsansatte i form af to journalister og to praktikanter. De skal sikre den lokale dækning af henholdsvis Kerteminde og Nyborg Kommune. Vi har nemlig oplevet at mange læsere har henvendt sig med større historier, der kræver mere arbejde, efter vi har bragt historierne om fjernvarme og biogas. De historier vil vi meget gerne lave, og de er på ingen måde glemt. Vi har bare ikke haft bemanding til at kaste os over dem endnu, fordi vores primære opgave er at bedrive lokaljournalistik i Kerteminde Kommune. Heldigvis har Martha Frederikke Wiese valgt at fortsætte hos os som praktikant. Det er jeg vildt stolt over. Hun er – med afstand – det største journalistiske talent, jeg har set i mine 20 år i branchen. Hun og jeg kommer til at bedrive endnu mere undersøgende journalistik i fremtiden i både Kerteminde og Nyborg Kommune. Det glæder vi os helt vildt til” forklarer chefredaktør for Kjerteminde – og nu også Nyborg Avis – Peter Hougesen videre.

Der er fortsat nogle praktiske ting, der skal falde på plads, før den kan meldes en endelig dato ud for hvornår Nyborg redaktionen går i luften. Peter Hougesen håber bare, at abonnenterne vil tage vel imod det nye indhold.

”I dagens mediemarked er der kontant afregning. Vi kan fint sidde her med alle vores fine strategiske idéer. Hvis ikke læserne synes det er en god idé, så kan det hele være ligegyldigt. Du skal aldring bilde dig selv ind, brugere og læsere vil betale for noget, de ikke kan se værdien af. Derfor er vi meget ydmyge omkring vores nye tiltag. Vi har konstateret, der er et påfaldende lille sammenfald mellem de artikler vi skriver, og dem fyens.dk skriver. Derfor er der plads til os begge i Kerteminde, og det tror vi også på, der er i Nyborg. Det har Slots,- og Kulturstyrelsen heldigvis erklæret sig enige i. Så er det op til mig at sikre, at begge kommuner får den bedst mulige dækning for de penge, vi har fået i støtte. Det er, for mig at se, helt afgørende, vi kan opnå en synergieffekt de to medier imellem”, slutter Peter Hougesen

Foruden Peter Hougesen, der bliver tilknyttet begge medier, er Martha Frederikke Wiese ansat til Nyborg avis. Hun får følgeskab af Magnus Boeskov Terp, der er ansat som journalist til Nyborg redaktionen. Susanne Jølck er ansat som journalist til Kerteminde redaktionen og hun får følgeskab af Marcus Bøje Bertelsen, der er praktikant fra 1. august til Kerteminde redaktionen. Derudover styrkes redaktionen med tre studentermedhjælpere. Benjamin Absalonsen, Cecilie Engelbrecht og Caspar de Mylius er alle tre ansat til at supplere begge redaktioner. Peter Hougesen bliver chefredaktør for begge medier.