Dramatisk brand ved Kølstrup er slukket

0
4501
Img 5729

16:30 udbrød der brand ved Østergaard tæt på Kølstrup. Foto: KJ Avis

Lige omkring 16:30 torsdag eftermiddag udbrød der brand ved Kølstrup. Et forsøg på at inddæmme branden var nær endt helt galt. 

Ud af ingenting opstod der pludselig en brand på en mark mellem Kølstrup og Munkebo.

“Der skal ingenting til. Det kan være, der er en sten, der er blevet ramt under høsten, så er der kommet en gnist. Når det er så tørt, som det er lige nu, så er det nok”, forklarer René Cording, der er vicedirektør hos Beredskab Fyn

Skærmbillede 2022 08 04 Kl. 17.41.53

17:15 var der udbrudt ild i Mejetærskeren. Foto: KJ Avis

Inddæmning nær gået galt

Efter branden brød ud, blev en inddæmning af branden forsøgt indtil Beredskabet nåede frem. Men det var nær gået galt. En mejetærsker forsøgte af høste et bælte rundt om ilden, så den ikke kunne brede sig. Men ilden indhentede mejetærskeren, der efterfølgende brød i brand. Heldigvis kom ingen personer til skade og Beredskab Fyn var på stedet kort efter.

Halvanden time efter branden brød ud, var det hele under kontrol. Ingen personer er kommet noget til, så udover den materielle skade på mejetærskeren og et par forskrækkede naboer, der hørte brag da både dæk og brændstoftank eksploderede, så er kun korn gået op i røg.

“Alt er under kontrol nu. Men vi bliver lige derude lidt endnu, indtil vi er helt sikre på, korntanken i mejetærskeren ikke brænder mere”, slutter René Cording.

Img 1077

Lidt i 18:00 var branden stort set slukket. Foto: KJ Avis

Skærmbillede 2022 08 04 Kl. 17.43.39

Mejetærskeren var eneste offer for branden ved Kølstrup. Foto: KJ Avis