DGI og DIF jubler over genåbning af indendørs idræt

0
51

Desværre bliver der ingen åbning af Munkebo Svømmehal lige foreløbigt, så vil man ud og svømme skal man enten til Odense eller Nyborg, med mindre man altså vælger at hoppe i havet. Foto: DIF

Åbning af al idræt er vigtig, ikke mindst for vores børn og unge, siger DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen. – Det er en fantastisk følelse, istemmer Morten Mølholm Hansen, adm, direktør i DIF.

Fra mandag den 8. juni kan idrætsforeningerne igen åbne op for indendørs idræt som svømmehaller, badmintonhaller, gymnastiksale og fitness. Det står klart efter regeringen og alle partier i Folketinget lørdag offentliggjorde aftalen om, at indendørs idræt kan åbne igen 8. juni som en del af genåbningens fase 3.

– At vi i idrætsforeningerne kan se frem til en fuldkommen åbning af idrætten og dens fællesskaber er intet mindre end fantastisk. Undersøgelser har tydeligt vist, at danskerne har motioneret mindre under corona-krisen. Nu får vi mulighed for igen at mødes i idrættens fællesskaber. Det er vigtigt, ikke mindst for vores børn og unge, siger DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.

– Jeg sidder med en helt fantastisk følelse. Det har været en meget intens og nervepirrende periode. Der har været virkelig meget på spil for dansk idræt, og derfor er det både en lettelse og en kæmpe glæde, at politikerne har fulgt vores indstilling, således at alle idrætter kan genoptages nu. Det vil vi gerne takke for, siger Morten Mølholm Hansen, adm, direktør i DIF.

Idrætsforeningerne lukkede ned for alle aktiviteter i marts på grund af corona-krisen. Udendørs idræt kunne starte op i april, og 13. maj kom der nye retningslinjer for udendørs idræt, så sporadisk kropskontakt blev tilladt. Når der nu åbnes for mere idræt, skal myndighedernes retningslinjer selvfølgelig overholdes, så det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

– Vi har i idrætsorganisationerne arbejdet hårdt for en fuld genåbning af idrætten i samarbejde med bl.a. Kulturministeriet og sundhedsmyndighederne. At regeringen og partierne nu vil åbne op, er først og fremmest en enorm tillidserklæring til de lokale idrætsforeninger, nemlig om at de er ansvarlige og kan følge myndighedernes retningslinjer, siger Charlotte Bach Thomassen.

– Vi ved, at omkring 40 procent af danskerne er holdt op med at dyrke idræt under corona-nedlukningen, og at der er en social slagside. Alle dem skal vi have i gang igen, og vores foreninger står klar til at genåbne forsvarligt og ansvarligt, siger Morten Mølholm Hansen og tilføjer, at det selvfølgelig vækker særlig glæde, at det er lykkedes at få fremrykket åbningen af svømning og fitness, der ellers stod til først at komme i gang igen til august.

Fælles retningslinjer meldes ud snarest
Gennem de seneste uger er der på tværs af fritids- og idrætsorganisationer, bl.a. DGI, DIF, Firmaidrætten og DUF, arbejdet intenst for en fuld genåbning af idræts- og sommeraktiviteter, både indendørs og udendørs. Politikernes udmelding viser, at en fælles ansvarlig indsats har været den rigtige tilgang.

Lige nu afventer idrætsorganisationerne de endelige retningslinjer for en yderligere åbning af idrætslivet. Så snart de foreligger, vil DGI, DIF og Firmaidrætten hurtigst muligt melde fælles retningslinjer ud til deres respektive foreninger. Derudover kan der gå nogle dage, før kommuner m.fl. i praksis kan åbne indendørsfaciliteterne i henhold til de gældende retningslinjer.