Det var trænerens taktiske triumf, da KH bragte sig alene i spidsen af 3. division

1
916

En fremragende håndboldkamp ude mod ubesejrede Otterup endte med Kerteminde som vinder, da kollektivet trådte i karakter og træner Rasmus Bøye traf de rigtige beslutninger

Img 4678

KH holdet jubler efter sejren ude over Otterup. Foto: Peter Hougesen

Det lignede på forhånd en svær opgave. KH havde lige akkurat hevet en et måls sejr hjem ude over bundholdet DHG, mens Otterup havde fået uafgjort ude mod oprykningskandidaterne fra Svendborg. Som om det ikke var nok, så spillede Otterups tophold i 2. division også en hjemmekamp lige inden KHs kamp i 3. division. Det betød at Otterups andethold, der skulle møde Kerteminde, kunne forstærke sig med fire spillere fra 2. divisionstruppen. Det er indenfor reglerne.

På den baggrund stod KH nok overfor sin sværeste opgave længe. En udekamp mod et formstærkt hold, der var ubesejret og forstærket med spillere fra holdet, der ligger nummer to i 2. division.

Kampens begyndelse bar også præg af, at de to hold havde stor respekt for hinanden. Efter at have hilst på hinanden og Rasmus Nissen havde udlignet til 1-1 på et straffekast, stod det klart at Otterup var en mere end almindelig stærk modstander. To små fejl fra Kerteminde og så stod der 3-1. Der var derfor ikke råd til at lave fejl, da de blev straffet øjeblikkeligt.

Fra da af fulgtes de to hold ad. Alle KHs offensive kræfter fik sat scoringer ind, men det gjorde alle Otterups offensive kræfter også. Efter 26 minutter var stillingen 10-10 og man sad med fornemmelsen af, at det var de helt små ting, der ville afgøre denne kamp.

En scoring fra Otterup, for mange skridt af Casper Ejby, en Otterup scoring til, en teknisk fejl af KH i syv mod seks og en Otterup scoring i tomt mål, og så stod der lige pludselig 13-10. Det var første gang et af holdene førte med tre mål. Kerteminde fik dog rystet chokket af sig og fik scoret i halvlegens sidste sekund, så holdet gik til pause bagud 13-12, men med en mand i overtal.

Efter pausen kom KH skidt ud til anden halvleg. Selvom Otterup var i undertal, lykkedes det alligevel holdet at score to mål i træk og så var Kerteminde igen bagud med tre ved stillingen 15-12. Selvom KH fandt fine scoringer frem fra Jacob Fladegaard og en af banens bedste i Jakob Ladegaard, så gik der bolde ind på Christian Lynggaard i Kertemindes mål, der normalt ikke går ind. Derfor var KH bagud 17-14

Så skete der noget. Selvom Christian Lynggaard ikke havde stået dårligt, så havde han heller ikke stået på det topniveau, som han kan. Selvom Jacob Fladegaard i glimt havde givet prøver på sit store repertoire, så havde han heller ikke spillet en stor kamp. Begge dele ændrede sig på et splitsekund.

Først fik Jakob Ladegaard reduceret til 17-15. De efterfølgende to angreb fra Otterup fik afgørende indflydelse på kampen. To små fejl i opspillet fra hjemmeholdet betød at Jacob Fladegaard kastede sig ned mellem venner og fjender og fik fat i bolden. Den ene gang med en gudeaflevering, der sendte Rasmus Nissen afsted i en kontra, der betød 17-16. 20 sekunder senere gjorde Jacob Fladegaard præcis det samme igen, men sendte bare Tobias Sivert afsted i stedet. Så stod der 17-17. En redning til fra Christian Lynggaard og endnu en scoring fra Jakob Ladegaard og så var KH for første gang i kampen foran med to mål 17-19.

Kertemindes momentum betød altså at holdet gik fra minus tre til plus to. Nu var det i stedet hjemmeholdet, der skulle jagte. Det gjorde de for så vidt glimrende, men nu var alle Kertemindes profiler stemplet ind – samtidig. Derfor foretog Kerteminde endnu et ryk og bragte sig foran 20-24, da holdets bedste i skikkelse af Jonas Fladegaard scorede sikkert fra stregen. Nu begyndte det at se ud som om, KH rent faktisk havde mulighed for at få to point med hjem. Desværre var der stadig ulidelige 11 minutter tilbage af opgøret.

Så trådte hjemmeholdet for alvor i karakter, og beviste endnu engang, det nok er den stærkeste modstander, KH har mødt i halvanden sæson. Bitte små KH-fejl blev straffet per omgående, og da Claus Baslund for 7.344 gang i sin karriere fik en to minutters udvisning, mens Otterup fik straffekast, så stod der lige pludselig 23-24 og Kerteminde var to minutter i undertal

”Sivert” sagde Jacob Fladegaard så. Eller sådan lød det. Det var naturligvis ikke rigtigt. En ”Sivert” er nemlig den mest arrogante angrebsåbning, Kerteminde har. Her spiller de venstre fløj Tobias Sivert til afslutning, men i stedet for at afslutte, smider han bolden højt bagud i feltet til en fremadstormende Jacob Fladegaard, der sætter af, griber bolden i luften og afslutter før hans fødder rammer jorden. Det er champagnehåndbold, der ser smukt ud, når det lykkes, men dumt ud når det ikke gør. En åbning man ville forvente, der blev brugt, hvis man førte med 8 mål hjemme over Rønninge med fem minutter tilbage, men jo åbenlyst ikke en, man ville køre, når man fører med et mål ude mod Otterup i en topkamp i 3. division, og man samtidig er en mand i undertal.

Heldigvis er Jacob Fladegaard – det vanvittige menneske – ikke som folk er flest. Så når han siger Sivert, så er det fordi han mener det. Som det mest naturlige i hele verden, så kørte KH en ”Sivert”, der endte med Jacob Fladegaard scorede på fornemste vis til 23-25.

Da Tobias Sivert kort efter scorede til 24-27 efter både Stefan Brix og Casper Ejby havde afleveret bagom ryggen, lignede KH ikke bare et hold, der kunne gå på vandet, men også et hold, der gik en stensikker sejr i møde.

Stensikker er nok alligevel en for stor journalistisk stramning til, at det giver et retvisende billede af kampen. Otterup reducerede nemlig til 28-29 med 25 sekunder tilbage af opgøret og KH så pludselig nervøse ud. Træner Rasmus Bøye gik endnu engang i syv mod seks og endnu engang gav det pote. Pludselig var Claus Baslund helt fri og Otterups eneste håb var, at han brændte. Det gjorde han ikke. Han scorede i stedet til 28-30, der blev kampens resultat.

En fremragende håndboldkamp hvor begge mandskaber pressede hinanden til det yderste, hvor Rasmus Bøyes taktiske dispositioner blev afgørende og hvor hele holdet stemplede ind, da der var allermest brug for det. Det er en af de bedste kampe, KJ Avis har overværet i årevis og en kamp, der bør styrke KHs tro på, at det er muligt at rykke op i 2. division i år.

Med sejren er Kerteminde nu alene i spidsen i 3. division, hvor holdet fortsat ikke har tabt en kamp. Næste opgave for KH bliver allerede på tirsdag 21. november kl. 20:30 hvor Aarup gæster Kerteminde Idrætscenter.

Img 4681

Grafik: Dansk Håndbold