Debat: Det kan da aldrig blive forældrenes og de unges egen skyld

3
2191
Læserne Skriver

Skal vi ikke lige holde fokus her?

Den 6 August 2022, blev der igen holdt Havnefest i Kerteminde. Til glæde for rigtig mange.

Desværre var der også en del vold. Værst gik det ud over en 15 årig, der fik store skader efter et voldsomt overfald. Jeg håber han og hans familie kommer så godt igennem det her, som det nu er muligt.

Mange artikler har siden fyldt Facebook med beskyldninger om, hvem der skal have skyld for volden, der opstod. Der er blevet stillet spørgsmålstegn ved om politiet var nok til stede, om arrangørerne af havnefesten kunne have gjort mere og om der var nok natteravne til stede. Jeg har endnu ikke set en eneste indikation på, der har været noget at udsætte på nogen af dem.

Men der er der nogle, der i kommentarerne til artiklerne, har stillet spørgsmål til, hvorfor de unge overhovedet var ude så længe. Og hvorfor de drak alkohol. Undskyld mig: Men hvordan i alverden kan nogen mene, det på nogen måde kan være forældrenes eller de unges eget ansvar, at de er blevet overfaldet?

Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor man på den måde flytter fokus fra det, der skete. Det er jo helt andre diskussioner det andet kommer ind under.

Som mor til en 17 årig, der også har været til Havnefest, men som også var ude i nattelivet og nyde sin sommerferie med vennerne, i de forgangne weekender. Og som med stor sandsynlighed også skal ud i kommende weekender, er mit fokus på de unge. På det der er sket. For det kan jo ske igen. Selv en tilfældig dag i oktober.

Hvordan har de unge det, efter episoden ? Hvad gør de for at passe på hinanden? Ved de hvor hjælpen er, hvis de er utrygge ? Hvordan hjælper vi bedst de unge til at passe på sig selv og hinanden?

Natteravnene kan være en del af løsningen. Og de mangler frivillige. Jeg har meldt mig som frivillig. Det håber jeg, der er flere, der vil gøre.

 

Tine-Nette Sortekilde

Strandgade 46, Kerteminde