Dansk Søredning Kerteminde nu med hjertestarter ombord

0
297

Stationsleder Jens Hjorth, Dansk Søredningsselskab Kerteminde, modtager hjertestarteren af Claus Hanfgarn, forretningsfører i GF Forsikring. Foto: KJ

Den frivillige forening, Dansk Søredningsselskab, har i dag modtaget en hjertestarter, som en donation fra forsikringsselskabet GF.

Den Hjertestarter, som Dansk Søredningsselskab i Kerteminde netop har modtaget som donation fra GF Forsikring, vil fremover være ombord på Søredningsselskabets egen båd, der normalt ligger klar til udrykning mellem bro 2 og bro 3 i Marinaen.

Dansk Søredningsselskab har 8000 medlemmer og 12 stationer i hele landet, heraf en i Kerteminde og Bregnør.  I fællesskab har de i Kerteminde/Bregnør 24 frivillige reddere, som er klar, hvis der lyder en alarm.

– Vi har haft 49 udrykninger i år, fortæller stationsleder Jens Hjorth, og vi har sejlet så langt, at det svarer til at køre fra Kerteminde til Madrid.

– De mest almindelige udrykninger skyldes grundstødninger og motorstop, og til tider også en knækket mast, men man kan aldrig vide, hvad man kommer ud til, og nogle gange er det alvorligt, og så er det rigtig godt at have en hjertestarter ved hånden.

Sammen med donationen af selve hjertestarteren, følger et hjertestopskursus for alle mand, der er tilknyttet stationen.

– Vi vil rigtig gerne støtte det frivillige arbejde, der bliver gjort af Dansk Søredningsselskab, siger Claus Hanfgarn, som repræsenterer den glade giver, GF forsikring.

– Jeg har selv båd i Kerteminde Marina, og var faktisk ikke bevidst om, at der fandtes sådan en frivillig forening, men det er rigtig godt at vide. Der er en del både i Marinaen, som er forsikret hos os, og det er trygt at vide, at der er folk, som er klar til at hjælpe, hvis der sker et uheld under sejladsen. De kan normalt redde materiel, og med hjertestarteren får de endnu bedre mulighed for også at redde menneskeliv. Vi er et lokalt forsikringsselskab med fem klubber på Fyn, og vi ser en vigtig opgave i at støtte den form for frivilligt arbejde, som der ydes her.

– Vi har mange udrykninger, især tidligt på sæsonen, når nye sejlere kommer ud, måske i en båd, de ikke kender så godt. Sidst på sæsonen er der knap så travlt. Mange steder har der været problemer med SUP Boards. Det har vi ikke oplevet her, fortæller Jens Hjorth.

Skiftet til den nye store lukkede redningsbåd, har været et kæmpe fremskridt for stationen i Kerteminde.

– Tidligere havde vi kun den åbne mindre båd, og den nye båd giver os meget bedre muligheder for at hjælpe på det store areal, vi dækker. Eneste problem er, at ikke kan gå ind på så lavt vand, men vi arbejder på en løsning af det problem, fortæller Jens Hjorth.

Når der går en alarm, bliver der sendt et kald ud til alle 24 reddere. Når de første melder ok, så får de et: “Kør!”, og 20 minutter efter alarmen, skal båden være ude af havnen.

– Vi vil naturligvis gerne være flere medlemmer og flere reddere. Særligt i feriesæsonen kan det være svært at få det hele til at hænge sammen. Alle kan blive reddere. Det vigtigste er lysten til at hjælpe. Har man lyst til at være med, kan vi tilbyde de kurser, der gør, at man kan deltage i redningsarbejdet. Og så har vi møder en gang om ugen, hvor vi også arbejder med tingene.