Dansekompagniet bringer håbet videre

0
260

Gennem nettet holder Naja Hind tæt kontakt til alle sine dansere. Her får de et pust af håb om lysere tider. Foto: Arkiv

En kæde af håb forener i denne tid de stakkels dansere i Musik- og Kulturskolens Dansekompagni, der er nødt til at holde en langstrakt pause og danse derhjemme mellem sofabord og lænestole.

”Chain of hope” er arbejdstitlen på et projekt, som Musik- og Kultursskolens Dansekompagni for tiden arbejder på.

– Kort fortalt handler det om, at vi laver en kæde af håb, jeg starter med at ‘kaste’ håbet ud til danserne og så griber de det og ‘kaster’ videre til den næste danser, som kaster det videre til den næste osv., fortæller danselærer Naja Hind.

Danserne har som alle andre ikke haft mulighed for fysisk fremmøde til danseundervisningen pga. de restriktioner, som for tiden er sat i værk for at begrænse smitte med corona. Ud over at have muligheden for at byde ind med et håbefyldt ”kast”, får eleverne også små instruktionsvideoer, så de kan øve små trin derhjemme foran computeren, Ipad´en eller mobiltelefonen.

Dansekompagniets traditionelle forårsforestilling får derfor også et andet udtryk i år. – Vi håber, at vi kan nå at få optagelser i hus, dels fra eleverne selv, men også fra dansesalen, som vi forhåbentlig snart får lov til at bruge igen,  lyder det fra Naja Hind og fortsætter: – Det bliver selvfølgelig noget helt andet end det, vi plejer at lave og i tråd med arrangementet fra sidste forår, som også blev aflyst, forsøger vi at lave noget med film.

Dansekompagniet på Musik- og Kulturskolen består af fem hold med pt. i alt 57 elever fra hele kommunen, som hver uge mødes på Musik- og Kulturskolen.