Daginstitionerne fortsætter som vanligt

6
448

Rigtig meget af dagligdagen i daginstitutionerne foregår udendørs. (arkivfoto).

I daginstitutionerne i hele kommunen er der mødt rigtig mange børn ind i dag. Det er til forskel fra situationen i foråret, hvor mange gjorde hvad de kunne for at holde børnene hjemme.

På landsplan er der debat om daginstitutionerne i forhold til corona og smittespredning, men Jutta Lundqvist (Ø), udvalgsformand for Børn-, Unge- og Uddannelsesudvalget konstaterer her til morgen, at der er almindeligt fremmøde  i kommunens daginstitutionerne.

– I foråret oplevede vi, at mange forældre holdt børnene hjemme, men sådan er det ikke nu. Formentlig hænger det sammen med, at de fleste nu er mere fortrolige med, hvordan de skal håndtere smittefaren.

Rigtig meget på daginstitutionerne foregår udenfor, og forældrene kommer ikke ind på institutionerne. I budgetterne har vi afsat ekstra penge til, at alle daginstitutionerne kan  forbedre legepladserne, så det er til at være ude også i dårligt vejr. Lige nu er man mange steder ved at bygge hytter og shelters. Vi har også bevilget penge til vintertøj og støvler til personalet, der gør det ualmindelig flot i en vanskelig situation.

Der er også sat ekstra penge af rengøring i daginstitutionerne.

Personalet skal frem i vaccinekøen

– Med hensyn til vaccinen, så er det min holdning at medarbejderne i daginstitutionerne skal være nogle af de første til at få tilbudt vaccine, og jeg vil presse på, at det også bliver tilfældet. Det bliver besluttet centralt fra, hvem der skal have vaccinen først, men som jeg ser det, er det helt på sin plads, at daginstitutionernes personale kommer frem i køen. De er frontpersonale og har dagligt kontakt til rigtig mange mennesker på arbejdet.