Da Jakob Ladegaard og resten af KH satte Kerteminde på Danmarkskortet: – Den fedeste oplevelse jeg har haft som håndboldspiller

0
460

En håndboldoplevelse fra øverste hylde var 525 tilskuere forundt i Kerteminde Idrætscenter i aftes. En kamp, der ikke kunne vindes mod de forsvarende danske mestre fra GOG, blev alligevel meget mere tæt, end nogen havde drømt om. Den klassiske fortælling om David mod Goliat viste, at David denne gang havde medbragt en større slynge, og at Goliat mødte uforberedt op. Kertemindes  indsats mod GOG satte i aftes byen på Danmarkskortet

Img 8616

Kertemindes bedste spiller Jakob Ladegaard blev interviewet til TV 2 Fyn efter kampen. Foto: Martin Poulsen

Allerede flere timer inden kampstart klokken 19.30 var det tydeligt, at Kerteminde HKs pokalkamp mod GOG var noget ekstraordinært.

Alene presseopbuddet vidnede om, at den klassiske fortælling om David, der møder op til en kamp, der ikke kan vindes, mod kæmpen Goliat, men alligevel vinder på trods af alt, er en fortælling, som medierne elsker og som søges ved enhver given lejlighed. Både TV 2 Fyn, danskhåndbold.tv og fyens.dk var denne gang mødt op til Kerteminde HKs 3. division holds pokalkamp mod giganterne og de dobbelte danske mestre fra GOG.

De dobbelte danske mestre skal både spille slutspil om det danske mesterskab igen i år, Champions League og så naturligvis en pokalkamp i Kerteminde. Bortset fra holdets store stjerne Emil Madsen og førstemålmand Tobias Thulin var de fleste af GOGs danske mestre med i Kerteminde i aftes. Det at spare lige netop førstemålmanden Tobias Thulin skulle senere vise sig at være det forkerte sted at spare.

Img 8501

525 tilskuere var på plads i Kerteminde Idrætscenter i aftes, da de danske mestre fra GOG mødte Kerteminde i pokalturneringen. Foto: Martin Poulsen

Allerede klokken 19 kunne der ikke stuves flere mennesker ind i Kerteminde Idrætscenter. Mens de to hold løb og varmede op, var det tydeligt, at KHs spillere løb rundt og smilede. De glædede sig til oplevelsen. For dem var et nederlag på 10 eller 19 mål for så vidt ikke et nederlag. GOG spiller tre rækker over Kerteminde, og enhver med bare perifert kendskab til håndbold vil postulere, at alt andet end et stort nederlag ville være i omegnen af en sensation.

Jamen, velkommen til Kerteminde, GOG. Foran 525 tilskuere fik KH en flyvende start på kampen. Holdet bragte sig foran 2-0 til enorm jubel blandt de fremmødte, hvor de mest inkarnerede tilskuere fra KH Ultras allerede proklamerede, at GOG burde skifte den normalt fremragende målmand Matthias Rex ud.

GOG-spillerne så lidt rundt på hinanden og forsøgte at koncentrere sig om spillet. Det kom aldrig rigtig til at flyde i det etablerede angrebsspil, og forsvaret havde store problemer med at styre de veloplagte skytter fra Kerteminde. Både Tobias Sivert, Rasmus Nissen, Jacob Fladegaard, Stefan Brix, Jonas Fladegaard og kampens helt store oplevelse Jakob Ladegaard høvlede bolde ind bag Matthias Rex i GOG-målet, der – præcis som KH Ultras havde forudsagt – blev skiftet ud efter 20 minutter.

Som en sidste hilsen fik han lov til at blive ydmyget af Tobias Sivert, der scorede på den mest arrogante måde på et straffekast, hvor han først lod som om, at han ville skyde almindeligt, men så med det, der vel er en baghånd i tennis, nonchalant smed bolden hen langs gulvet, så den nærmest trillede i mål. Stakkels Matthias Rex var gået til den forkerte side, og havde derfor al vægten på sin venstre side, og han kunne kun se hjælpeløs til, da bolden trillede lige forbi hans højre ben og i mål.

Img 5327

KHs Tobias Sivert ydmyger her GOGs målmand Matthias Rex på straffekast. Rex blev skiftet ud kort efter. Foto: Peter Hougesen

Kertemindes vigtige højre back Jacob Fladegaard måtte udgå med en skade. Han er en af de meget få spillere på Kertemindes hold, som der ikke er en direkte erstatning for. På trods af den markante svækkelse fortsatte Kerteminde med at spille uimponeret. Da det lykkedes Kerteminde at gå fra bagud 8-10 til at være foran 13-11, var det tydeligt, at nu var det ikke sjovt længere for GOG. Et åbenlyst skænderi brød ud på GOGs bænk i frustration over at være bagud med to mål til KHs 3. divisionshold efter 22 spillede minutter.

– Det er klart, at vi ikke helt er der fra begyndelsen af. De kommer med alt hvad de har og kan spille frit. Når vi ikke helt rammer niveau og måske har taget lidt for let på opgaven, så går det jo galt. De kan altså godt spille håndbold, de gutter her. Men når vi ser op på tavlen, at vi er bagud med to mål efter 22 minutter, så begynder frustrationen at brede sig, forklarede GOGs playmaker Hjalte Lykke til KJ Avis efter kampen.

GOG kom bedre med mod slutningen af første halvleg. De to hold gik til pause ved stillingen 15-17 i GOGs favør.

GOG kom helt anderledes godt fra start ved anden halvlegs begyndelse. Det var tydeligt, at der var talt med store bogstaver i pausen. Kampens to dommere, der ellers normalt dømmer i 1. division, var i denne fase af kampen også ret hårde ved KH, der fik indtil flere tynde to minutters udvisninger, mens det ikke så ud til, at GOGs spillere fik udvisninger for nærmest identiske forseelser. Set i det lys var det ingen overraskelse, at GOG fik slået et hul til Kerteminde og bragt sig komfortabelt foran med seks mål.

KHs med afstand bedste spiller Jakob Ladegaard fortsatte dog med at spille en helt igennem fremragende kamp. Han fik sat hele ni scoringer ind mod GOG, inden han, fuldstændig pumpet for kræfter, måtte lade sig udskifte midtvejs i anden halvleg.

For at illustrere forskellen på de to holds spilleres forudsætninger for at spille håndbold, så er GOGs spillere alle fuldtidsprofessionelle og lever dermed af at spille håndbold. KHs Jakob Ladegaard havde været på arbejde siden klokken 4 mandag morgen for derefter at køre til en håndboldkamp mere end 15 timer senere.

Img 5335

Jakob Ladegaard fejrer en af sine ni scoringer mod GOG. Foto: Peter Hougesen

Kertemindes træner Rasmus Bøye fik givet hele holdet spilletid, og valgte på et tidspunkt at lade holdet spille uden målmand for nemmere at komme til scoringer mod det stærke GOG-forsvar. Det lykkedes til dels, men kostede også en del nemme GOG-scoringer i et tomt Kerteminde-mål.

Kampen sluttede derfor 28-37 til GOG. Et meget mere end godkendt resultat for Kerteminde, der i den grad fik vist sig selv frem.

– Det er jo en ligaklub værdigt, den stemning der bliver skabt i Kerteminde Idrætscenter her til aften, svarede Christian Lynggaard, da han skulle sætte ord på oplevelsen efter kampen. Christian Lynggaard har som den eneste i KHs trup selv spillet ligahåndbold.

– Det er den fedeste oplevelse, jeg har haft som håndboldspiller. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, svarede en træt Jakob Ladegaard efter kampen.

Img 5366

Der blev drukket øl og sunget sejrssang i Kertemindes omklædningsrum i aftes, selv om Kerteminde tabte kampen. I aftes var der ingen tabere i Kerteminde Idrætscenter. Foto: Peter Hougesen

Stoltheden over resultatet viste sig også i Kertemindes omklædningsrum efter kampen, da spillerne fik sig en velfortjent øl og spontant brød ud i sangen ”HVEM VAR DET, DER VANDT I DAG? DET VAR DEM FRA KH AF – HEY HEY HEY”.

Det gjorde GOG godt nok, men det er bedøvende ligegyldigt. For alle dem, der var til stede i Kerteminde Idrætscenter i aftes, føltes det også, som om at Kerteminde vandt.