Corona har konsekvenser for erhvervet, men sammen kan vi komme videre

0
292

Det er ikke ret sjovt, at følge den usikkerhed der er i mange danske virksomheder i øjeblikket på grund af Corona-krisen. Det er ejeres livsværk, ja for nogle er det flere generationernes livsværk der på grund af Coronaens indtog i Kerteminde, Danmark ja hele verden med et er blevet udfordret. Ud over ejerne så er der alle medarbejderne, hvis arbejde er truet og dermed også mange familiers økonomiske livsnerve. Desværre er det blevet allerede blevet en realitet for folk i kommunen, 200 flere er blevet ledige i kommunen siden 11. marts, hvor Danmark blev lukket ned. Fra Kerteminde kommunes side vil vi gøre alt hvad vi kan, sammen med jer, for at få jer tilbage på arbejdsmarkedet.

Det er til gengæld fantastisk at se, hvordan mange forretninger og virksomheder har været innovative, tilpasset sig situation og får det bedste ud af det, samt at se hvordan de nye tiltag er blevet taget imod, det skal vi også huske, når vi nærmer os den kendte hverdag, både at kaste os ud i nye tiltag og samtidig stadig støtte op om det lokale.

Jeg er stolt af, at være Borgmester i en kommune, hvor vi inden for få dage, efter Covid-19 havde lukket store dele af Danmark ned, havde anlægsprojekter for 25 millioner i udbud, fremrykkede renoveringsopgaver for ca. 5 millioner kroner, fremrykket betalinger af fakturaer og tilbudt erhvervslejere af kommunale lejemål mulighed for huslejehenstand. Det har også været en glæde at se VisitKerteminde samle og koordinere alle de ændringer og tiltag der er sket på erhvervsområdet, så virksomhederne har kunne nøjes med at opdatere sig et sted.

Jeg er også glad for, et enigt Økonomiudvalg onsdag ville være med til at indstille til Byrådet, at der fremrykkes anlægsopgaver for 8 millioner kroner samt for 6 millioner kroner nye projekter.

Vi ser alle frem til, at vi kommer om på den anden side, og hjulene igen kommer til at køre, ikke som førhen, men godt igen. Men, der er kampe der skal vindes før vi er der. Først skal vi huske, at selvom Danmark så småt er ved at åbne, så skal vi holde fast i det vi har været så gode til, nemlig at følge myndighedernes anvisninger. Der ud over skal vi også være klar til at sætte ind med det rigtige skub i næste etape, for at få hjulene helt op og køre igen. Derfor har vi inden for turismeområdet sat arbejdet i gang med, at komme frem til, hvordan vi gør Haven Ved Havet/Kerteminde kommune til et sted, som alle danskere simpelthen bare må besøge i løbet af sommeren og efteråret. Vi har bedt Kerteminde erhvervsforening facilitere et web-møde med erhvervslivet i forhold til gode ideer, der kan bruges i næste etape, vi har bedt Kerteminde Cityforening og Langeskov Centerforening lave en liste over, hvilke arrangementer de plejer at støtte, så de forhåbentligt stadig kan blive til noget, selvom butikkerne i den her tid ikke betaler kontingent til foreningerne.

Kommunen har i øjeblikket også mange ekstra udgifter, og der er endnu ikke lavet en hjælpepakke til kommunerne, men vi kan være forberedte og jeg lover, vi vil gøre, hvad vi kan, for at vi alle kommer godt ud på den anden side af krisen.

Kan vi hver især gøre noget? Ja, ud over de to tidligere nævnte ting om at overholde retningslinjerne og støtte op om det lokale, så kan vi alle være gode ambassadører for Kerteminde kommune ved f.eks at dele billeder af de fantastiske steder vi har i kommunen på de sociale medier, og på den måde være med til at reklamere og vække interessen for vores alle sammens fantastiske Kerteminde kommune.

Kasper Ejsing Olesen
Borgmester
Bakkegårds Allè 40
Langeskov