Christian Lynggaard pillede pynten af Rødekro på en historisk dag i Kerteminde Idrætscenter

0
522

Der er bare dage, hvor Christian Lynggaard er på et helt andet niveau. Det var han igen i dag da han med en redningsprocent på over 50 gjorde det tæt på umuligt at være Rødekro skytte.

Img 4990

Jacob Fladegaard sluttede kampen med en spektakulær scoring, da Kerteminde, anført af Christian Lynggaard i målet, vandt sikkert hjemme over Rødekro. Foto: Peter Hougesen

”Hej Henrik. Skal vi slås”?

Sådan stod der på et banner, som KH Ultras havde lavet. Forklaringen var, at Henrik Jord Venø, der er træner for gæsterne fra Rødekro, havde opført sig på en måde, der fik der til at opstå tumult, da de to hold mødte hinanden i Rødekro. Det skete efter kampen var endt uafgjort 27-27 efter KH havde ført komfortabelt. Episoden fik de to dommere til at indberette Rødekro.

Derfor var der revanche til gode for Kerteminde, da Rødekro gæstede Kerteminde idrætscenter.

Efter en lidt rodet begyndelse på opgøret fik KH fat. Især Christian Lynggaard fik fat med det samme. I første halvleg stod hjemmeholdets målvogter bag 11 redninger.

Jacob Fladegaard tiltrak sig en del opmærksomhed fra Rødekros forsvar, der gik meget højt op for at dække ham. Det betød at afslutningerne i højere grad skulle komme fra den modsatte angrebsside. Det gjorde de sandt for dyden også. Nyerhvervelsen Nikolaj Tolbøll gjorde stort set, hvad der passede ham. Gennembrud, skud udefra og oplæg fra hans hænder gjorde ham til 1. halvlegs helt store oplevelse. Med seks mål var han helt afgørende for en god første halvleg fra hjemmeholdet, der kunne gå til pause foran 13-10. Det kunne have været 14-10 hvis ikke Rasmus Nissen i halvlegens sidste sekund havde brændt et straffekast.

I anden halvleg fik hjemmeholdet en decideret dårlig start. På trods af overtal de første to minutter lykkedes det gæsterne fra Rødekro at udligne til 14-14 og kampen var igen helt åben.

Det blev også 15-15 før KH for første gang satte et af to afgørende ryk ind. Først gik holdet fra 15-15 til 18-15 på scoringer af Tobias Sivert, Jacob Fladegaard og Stefan Brix.

Da hjemmeholdet kort tid efter gjorde det en gang til fra 19-17 til 22-17 på scoringer fra Tobias Sivert, Jonas Fladegaard og Jacob Fladegard, var der ikke mere i Rødekro holdet. Christian Lynggaard benyttede naturligvis lige lejligheden til at lukke helt af i Kerteminde målet. Fordi han kan.

Med 25 redninger fra Christian Lynggaard, var der ikke så meget tvivl om, hvem der var banens bedste spiller i dag.

Hjemmeholdets sidste scoring blev sat ind af Jacob Fladegaard på en såkaldt ”Sivert”- Her lader venstre fløj Tobias Sivert som om han går mod mål, men spiller i stedet bolden bagud i feltet, hvor Jacob Fladegaard kommer flyvende, griber bolden i luften og scorer inden hans fødder rammer jorden. 26-20 og så var der langt til Rødekro. Også selvom gæsterne fik reduceret til 26-21, der blev kampens resultat.

Hvorfor var det så en historisk dag i Kerteminde Idrætscenter?

Det lykkedes Claus Baslund, efter 1.557 forsøg, at spille en hel håndboldkamp uden at få en to minutters udvisning…..

Med sejren konsoliderer KH sig på førstepladsen med tre point ned til både Otterup og Søndersø.

Næste opgave for Kerteminde bliver på lørdag 27. januar kl. 15:50, når holdet skal til Odense, hvor IF Stjernen venter.

Img 4993

Grafik: Dansk Håndbold