Christian Lynggaard førte an, da Kerteminde HK sikrede sig et historisk resultat

1
2680
Img 2869

Kerteminde HK’s spillere jubler efter sejren i Kolding, der betyder klubben mindst skal spille oprykningskampe til 2. division for første gang nogensinde. Foto: Peter Hougesen

Kertemindes målmand spillede endnu engang en hovedrolle, da KH i aftes vandt ude i Kolding. Kerteminde spillede ikke nogen stor håndboldkamp, men det er bedøvende ligegyldigt netop nu. Sejren betyder nemlig at KH mindst skal spille play off kampe om oprykning til 2. division for første gang i klubbens historie.

Der var tydelig lettelse at spore hos spillerne efter kampen. En uskøn håndboldkamp endte med en sejr, men spillet var langt fra prangende. ”De er bare snu. De har spillet sammen i seks-syv år og er bare enormt svære at spille imod”, sagde Jacob Fladegaard efter kampen.

Det var en kamp begge hold skulle vinde. Kolding for at bevare håbet om overlevelse i 3. division. KH for mindst at sikre sig play off kampe om oprykning til 2. division. I kampens første angreb viste Kolding, de sagtens kan spille fin håndbold. Fine krydskombinationer endte med en perfekt aflevering til en helt fri fløj, der dermed kom i en perfekt scoringssituation. Altså lige indtil Christian Lynggaard pillede den ellers kvalificerede afslutning. Så var linjen ligesom lagt.

Kerteminde havde problemer i begyndelsen af opgøret. Et par tekniske fejl i angrebet betød kontrascoringer til hjemmeholdet, der dermed kom på 3-1. Scoringer fra Rasmus Nissen, Claus Baslund og Jonas Fladegaard samt to redninger mere fra Christian Lynggaard bragte dog KH foran 4-5. Derefter løb Kerteminde ind i en serie tekniske fejl, der sammen med de første dybt besynderlige dommerkendelser betød Kolding fik bragt sig foran 8-5.

Så fik KH gang i angrebsspillet og scoringer fra Casper Ejby, Mikkel Schmidt-Nielsen, Jonas og Jacob Fladegaard samt Rasmus Nissen betød Kerteminde gik fra bagud 8-5 til foran 8-10. Det så på det tidspunkt af opgøret ud som om, KH havde læst, hvordan Kolding skulle spilles.

Kampens to dommere gjorde sig kampen igennem bemærket med besynderlige kendelser i begge retninger. Det eneste positive er, der var en dommerudvikler med i Kolding. Han hedder Finn Peter Hansen og han bliver ikke arbejdsløs lige med det samme.

Kerteminde kom den resterende del af første halvleg relativt nemt til scoringer, selvom Koldings målmand, Karsten Tietje, der tidligere har stået i landets bedste række, også præsterede på et højt niveau. Altså ikke på Christian Lynggaard niveau. Bare almindeligt højt. KH kunne derfor gå til pause foran 12-14.

I anden halvlegs begyndelse fik Christian Lynggaard lige mindet alle om, hvilket niveau han kan præstere på. Tre redninger i træk fra ham og scoringer fra Claus Baslund og Rasmus Nissen betød Kerteminde fik slået et lille hul og bragt sig foran 12-16.

På det tidspunkt af kampen begyndte der så småt at snige sig nogle frustrationer ind hos Koldings spillere. De to dommere fik ikke sat sig igennem, da en af Koldings spillere helt åbenlyst gik efter at provokere Claus Baslund. Det virkede ikke som om, han helt havde tænkt den idé til ende.

Kolding begyndte i mellemtiden at komme lidt lettere til scoringer samtidig med, KH begyndte at få sværere ved at finde offensive løsninger. Derfor fik hjemmeholdet stille og roligt spist sig ind på Kerteminde igen og da Kolding scorede til 20-21 begyndte nervøsiteten at melde til blandt de medrejsende tilskuere.

Img 2829

Jacob Fladegaard spillede en hovedrolle mod kampens slutning. Her finder han Anders Skov på stregen, der efterfølgende scorer. Foto: Peter Hougesen

Som så ofte før stempler de største profiler ind, når der er allermest brug for det. Jacob Fladegaard havde indtil da ikke spillet sin bedste kamp for KH, men tre scoringer fra hans gyldne venstrelab, to fra Nissen og en fra Tobias Sivert flankeret af tre store redninger mere fra Christian Lynggaard betød Kerteminde kørte en 22-27 sejr sikkert hjem.

Med 19 redninger og dermed en redningsprocent på 46 var der dog ingen tvivl om, titlen som kampens bedste spiller endnu engang går til Christian Lynggaard.

Med sejren skriver KH et stykke lokal håndboldhistorie. For første gang i klubbens historie, skal herrernes førstehold nu, som minimum spille om at rykke op i 2. division. Holdet har nemlig forsat muligheden for at sikre sig førstepladsen, der giver direkte oprykning til 2. division.

KH ligger nu a point med SUS-Nyborg på førstepladsen. Da SUS-Nyborg har slået Kerteminde begge gange vil det dog være dem, der rykker direkte op, hvis de to klubber fortsat har samme antal point efter de sidste to kampe. Der er ingen af de øvrige hold, der kan opnå samme antal point som SUS-Nyborg og Kerteminde har nu.

Næste opgave for KH bliver næste lørdag 25. marts kl. 16:00, når Aarup kommer på besøg i Kerteminde Idrætscenter

Efter sejren i går ser stillingen i 3. Division således ud: