Borgerne får deres liv tilbage nu

0
473

Kl. 11.00 var 120 ud af 400 borgere igennem systemet, fortalte sygeplejerske Sanne Thil Eriksen fra OUH. Foto: RMJ

 – Det er fantastisk at kunne deltage som frivillig ved dagens vaccination, udtalte leder af Frivilligcentret Jens Gantriis, der tilså at de færdigvaccinerede borgere kom godt videre.

Sanne Thil Eriksen havde en travl dag foran sig med at tilse de forskellige testcentre på Fyn. Foto: RMJ

400 borgere skal i dag vaccineres i det midlertidige vaccinationscenter der fremadrettet vil poppe up omtrent hver uge i Kerteminde og hver gang vaccinere 400 borgere. Dette som en del af den landsdækkende stresstest hvor i alt 100.000 inviterede danskere vaccineres.

Da Kjerteminde Avis til formiddag besøgte Kerteminde Idrætscenter hvor det hele foregår, var 120 borgere allerede blevet vaccineret. Et køsystem var blevet dannet i den første halvdel af hallen, hvorefter der var skærmet af for de fire vaccinationsbåse, hvor borgerne en efter en og i en lind strøm blev sat og efterfølgende vaccineret med Pfizer-vaccinen.

Sygeplejerske ansat på OUH og ansvarlig for flere vaccinationscentre på Fyn Sanne Thil Eriksen ankom kl. 11.00 fra centret i Nyborg for at tilse om alt gik som det skulle, for efterfølgende at køre videre til Faaborg og Assens:

– Mellem kl. 9 og kl. 11 har man formået at vaccinere 120 borgere, så det går rigtig fint, kan jeg konstatere, siger hun tilfreds. – Det kører som det skal. Vi har lidt borgere, der kommer før tid, men det er okay i dag. Det fungerer, der er godt flow og god plads.

– Alle der kommer er glade og tilfredse, og alle har glædet sig til at få deres første stik, fortsætter hun. – Det er det, jeg hører. Der har været lidt med det tekniske i forhold til registrering af vacciner, så det køres håndholdt lige nu, men ellers er der ingen problemer.

– Der skal jo være lidt, smiler en tilfreds  men travl sygeplejerske.

Frivilligcentret var til stede som frivillige
Både ved indgangen og udgangen på vaccinationsstedet var det personale fra Kertemindes Frivilligcenter der mødte borgerne. Efter vaccinen var blevet modtaget kunne borgerne tage plads i et siddeområde, hvor de skulle opholde sig i 15 min. inden de måtte forlade stedet i forhold til helbredsmæssige årsager.
– Kommunen har haft rigeligt at se til, så det var kun naturligt for os at stille os til rådighed på dagen i dag, bekræfter leder af Frivilligcentret Jens Gantriis, der tilså de vaccinerede borgere i ventesalen inden de skulle ud i livet igen.

– For øvrigt er det en fantastisk begivenhed at være vidne samt medvirke til, fortsatte Gantriis. – Alle er glade, der er god stemning, borgerne er nu på vej til at få deres liv tilbage efter over et helt år med afstand og indelukkethed.