Børnehaverne kører på vågeblus

0
372

Børnene i daginstitutionerne får lov til at være ude rigtig meget, men med det rigtig tøj er det fint, og så holder man måske Corona fra døren. Foto: Emil Andresen

Vi vil helst ikke lukke nogen af vores institutioner, siger Inge Skov, der er leder for børneområdet. Administrationen kører med næsten normal drift

 

I øjeblikket er det børn og unge, der driver Coronasmitten. Skolerne er meget hårdt ramt, og det samme gælder daginstitutionerne.
– Vi har virkelig meget sygdom i øjeblikket. Det er ikke Corona det hele, men vi er hårdt klemt, erkender Inge Skov, der er leder af børneområdet.

Derfor er man gået mere i dialog med forældrene med hensyn til, hvornår børnene kommer og hvornår de bliver hentet.

Der er heller ikke muligheder for nye pædagogiske projekter. Det meste handler om at få børnene passet.
– Men forældrene er meget forstående, så lige nu er der ingen katastrofer. Det største problem er jo, at mange af vores medarbejdere er i hjemmeisolation. Vi forsøger med vikarer, men det er også ved at være svært, så i øjeblikket må vi erkende, at vi ikke overholder personalenormeringerne, siger Inge Skov.

Det er ikke kun medarbejderne, der er ramt. Der er også mange syge børn. Derfor passer man meget på ikke at blande børnegrupperne. – Vi vil helst ikke lukke en institution, der er jo stadig forældre, der skal passe et arbejde. Men hvis vi pludselig ikke har personale nok, kan det jo blive nødvendigt. Men hvis der er forældre, der er hjemme, appellerer vi til, at de holder børnene hjemme, siger Inge Skov.

Selvom det er koldt og blæsende ude, er det også blevet sådan, at man opholder sig ude det meste af dagen. Så har smitten som bekendt ikke så gode vilkår.

Kommunen kører ok
Kommunaldirektør Anders Bjældager, siger, at man i administrationen faktisk har almindelig drift lige nu. Borgerservice holder fanen højt, og han glæder sig også over at se den vilje til at hjælpe hinanden, der er på tværs af de forskellige arbejdsområder. Arbejdsmarkedsområdet er hårdt ramt, men her kan medarbejderne godt sidde hjemme og arbejde. –
De behøver faktisk kun at møde ind, hvis de skal have en møde med en borger, siger kommunaldirektøren.