Anført af Christian Lynggaard fik KH den bedst tænkelige start på sæsonen

0
1131

Svendborg var på forhånd udset som den formentlig sværeste modstander, som Kerteminde kommer til at møde denne sæson. Det så nu ikke ud til at bekymre Christian Lynggaard det store, da han endnu engang var kampafgørende for KH

Img 4286

Tobias Sivert afgør her kampen med sin scoring til 22-16. Foto: Peter Hougesen

Opgøret begynde lidt rodet. Det rod navigerede Svendborg så klart bedst i. KHs forsvar var slet ikke på plads, og det gjorde det nemt for udeholdet at komme til store chancer. Efter Stefan Brix havde bragt Kerteminde på 2-2 begyndte KHs svage forsvar at få indflydelse på kampen. Svendborg scorede på gennembrud, langt udefra og fra en streg, der stod helt alene. Christian Lynggaard i Kertemindes mål var kun noteret for en enkelt redning, men han fik heller ingen hjælp af sit forsvar.

I den offensive del af spillet havde KH ualmindeligt svært ved at komme til store chancer. Både Stefan Brix, Jacob Fladegaard og Jakob Ladegaard brændte på afslutninger udefra. Da Svendborg bragte sig foran 2-7 begyndte de bange anelser blandt publikum af melde sig.

Så begyndte der en anden kamp. Fra det ene minut til det andet. Casper Ejby kom ind i stedet for Jakob Ladegaard. Selvom man skal huske at rose den gode Ejby fra tid til anden, så var det, der skete efterfølgende ikke udelukkende hans fortjeneste. Pludselig stod Kertemindes forsvar bundsolidt, der blev fundet offensive løsninger og Christian Lynggaard tog sig af resten.

En nærmest uvirkelig drejning af kampen stod imidlertid lysende klar for de mange fremmødte tilskuere, da Rasmus Nissen gik fra en spids vinkel og bragte KH foran 12-8. Efter ar have været bagud 2-7 var Kerteminde nu foran 12-8. Det skyldtes både at alle offensive spillere nu bød ind. Både Jacob og Jonas Fladegaard, Tobias Sivert, Stefan Brix og Rasmus Nissen fik scoret. En stærkt forsvar og en storspillende Christian Lynggaard betød Svendborg ikke fik scoret overhovedet i 15 minutter. Derfor gik KH til pause foran 12-9

Anden halvleg var ikke nogen stor håndboldoplevelse. Der var maser tekniske fejl, underlige dommerkendelser og for satsede afslutninger. De to hold fulgtes derfor hele tiden ad, så målforskellen konstant var to-tre mål. Da der var spillet 24 minutter af anden halvleg indstillede de fleste sig derfor på en tæt afgørelse, der kunne komme helt til sidst. Altså det havde alle andre end Rasmus Nissen indstillet sig på.

Først løb han kontra og scorede til 20-16. 20 sekunder senere straffede Nissen så en teknisk fejl i Svendborgs angreb ved at løbe endnu en kontra og score til 21-16. Det afgjorde reelt kampen. En dommerkendelse betød både Claus Baslund og en Svendborg spiller fik to minutter, men da Tobias Sivert kort efter brød igennem og scorede til 22-16 var kampen afgjort.

En serie besynderlige dommerkendelser, rodede scoringer og Christian Lynggaard redninger senere, var stillingen 25-21 og det blev kampens resultat. Det er den bedst tænkelige start på sæsonen for KH mod den formentlig sværeste modstander i hele puljen.

Næste gang KH skal i aktion er tirsdag 3. oktober kl. 19:30, når holdet skal en tur til Kolding og møde Kolding IF 3