Alle plejecenterbeboere får nu gratis internet

0
202

Samtlige af Kerteminde Kommunes plejehjem lukker nu op for internet i alle plejeboliger. Foto: Arkiv

Regeringen forlængede i går den nuværende tilstand i Danmark, hvilket også får stor betydning for beboere på plejecentre

Der er lige nu forbud imod at besøge familiemedlemmer på plejecentre rundt omkring i landet, og familier lider i denne tid stort afsavn ved ikke at kunne besøge hinanden og deres ældre. Forbuddet blev i går forlænget til og med 13. april.

I Kerteminde Kommune har man oplevet et stigning i opringninger til plejepersonalet, hvor familiemedlemmer spørger ind til beboernes ve og vel:

– Det har vi nu besluttet at imødekomme ved at åbne for internet i alle kommunens seks plejecentre sådan, at alle lejligheder nu får gratis internet, fortæller Kasper Olesen i dag inden han går til det daglige beredskabsmøde med kriseberedskabet.

– Vi tog beslutningen i går, og det er kun blevet mere aktuelt efter regeringens udmelding i går om yderligere forlængelse af nedlukning.

Plejecenterbeboere og deres familiemedlemmer kan nu nemmere kommunikere virtuelt igennem Ipads og telefoner.

– Normalt må vi som kommune ikke give noget gratis, men det gør vi altså nu under resten af krisen, fortæller Kasper Olesen, der håber på at det kan forsøde hverdagen bare en lille smule. Samtidig kan det tage presset lidt af kommunens plejepersonale, der så kan tage sig af andre opgaver.

Kasper Olesen kan også fortælle, at plejepersonalets helbred er i status quo fra sidste uges opdatering: – Sygefravær er stort set uændret siden sidste uge i social- og sundhedssektoren, som er den sektor man især har fokus på i disse dage.

Kriseberedskabet med borgmesteren i spidsen holder fortsat møder hver dag hvor de forsøger at følge med i udviklingen. Ferier og weekender er for netop dette beredskab inddraget, og der er her ikke udsigt til påskeferie: – Der er noget, der er vigtigere end påskeferien, understreger borgmesteren.