Adgangsbegrænsning til kirkelige ceremonier

0
266

I Kerteminde Kirke må der højst være 25 deltagere fx. ved begravelser og bisættelser. Foto: Emil Andresen

Også kirker, præster og kirkegængere mærker corona-krisen. En af konsekvenserne er, at ikke alle, der har lyst, må deltage i kirkelige ceremonier som begravelser og bisættelser.

Alle gudstjenester er aflyst i denne tid, men nogle ceremonier opretholdes med begrænset deltagerantal.

– Der er påbud om, at vi skal begrænse antallet af deltagere ved kirkelige ceremonier, fortæller provst Lone Welner Jensen, Kerteminde–Drigstrup Sogn.

– I Kerteminde Kirke er der et maksimalt antal på 25 personer, og når der er begravelse eller bisættelse står kirketjener og præst simpelthen ved indgangsdøren og tæller, hvor mange, der kommer.

– Jeg har fået en melding om, at det er foregået helt stille og fredeligt fra den præst, der senest har varetaget en bisættelse, fortæller Lone Welner Jensen.

– Vi har så fået den ordning, at afdøde og kisten kan blive kremeret først, og at selve jordpåkastelsen udsættes til senere, når vi kan samles igen.

– For os som præster er det trist at opleve en tid, hvor vi ikke kan samles med mennesker omkring os. Det er jo en helt afgørende del af indsatsen som præst.

– På nettet lægger jeg mærke til, at rigtig mange præster viser kreativitet i bestræbelserne på at nå ud til folk.

– Her i sognet har vi valgt på sognets hjemmeside at linke til salmer, som interesserede så kan høre. Vi tilføjer også vores kommentarer til salmernes indhold.

Hvordan nu med påsken?

– Lige nu overvejer vi, hvordan vi skal gribe det hele an i påsken. Vi kan jo ikke mødes og aftale, hvad vi gør, men vi skyper og bestræber os på at nå frem til en god løsning. Påsken er en stor højtid for alle kristne.