4a på Hindsholmskolen: ”Fedt at være tilbage!”

0
240

Legepladserne lokker med aktiviteter, men også her holder man sig klassevis. Det sørger gårdvagterne for. Foto: Emil Andresen.

0.- 4. klasse begyndte igen i år efter en længere ufrivillig corona-pause. Børnene var lutter smil og de var glade for at være sammen med kammeraterne igen – og også med lærerne, erklærede de. “Det er dejligt at være sammen med vennerne igen!

Endelig var der igen grin og råb på Hindsholmskolen i indskolingen, hvor de yngste klassetrin holder til.

– Heldigvis har børnene ikke noget langt tilløb, siger viceskoleleder Jeppe Jeppesen. – De mødte i går efter den lange pause, og nu er de allerede i fuld gang igen. Det er rigtig godt, for selvfølgelig er fjernundervisningen ikke det samme som at møde vennerne og lærerne ansigt til ansigt. Det er sværere i nogle fag end i andre.

– Og især for de yngste er det svært at få fuldt udbytte af undervisningen ved kun at have kontakt via en skærm. Det er så heller ikke alle, der har haft forældrene hjemme, og i mange tilfælde har forældrene haft arbejdet med hjem. Det gør det vanskeligt at bakke børnene meget op.

– Som lærere har vi naturligvis meget fokus på at gøre det så godt som muligt for børnene. Vi kan se, at de børn der er bedst til at klare udfordringerne på skolen som hovedregel også er dem, der klarer det bedst med fjernundervisning.

– I nogle tilfælde har vi da også kaldt børn ind til nødundervisning på skolen. Vi har vel haft 20 børn til nødundervisning på tværs af klassetrinene.

Hindsholmskolen har 220 elever og er en af kommunen mindste folkeskoler. – Det betyder også, at vi har lærere, der underviser både i indskoling og på de ældre klassetrin, forklarer Jeppe Jeppesen. – Vi har justeret på skemaerne, men vi har da lærere, der er i den situation, at de noget af tiden skal undervise på skolen, og at de også har fjernundervisning.

– Vi har indrettet os efter de forholdsregler, der gælder, og vi sørger fx for, at børnene ikke er sammen på tværs af klasserne. Vi har også delt skolegårdene op, men ikke markeret med plastikstrimler, men kun sådan at vi siger, at en bestemt del af gården er forbeholdt den enkelte klasse.

Efter denne uge er der ferie i uge 7, og så kommer de tilbage efter endnu en pause. Så er det godt, at de ikke er så svære at få ind i rytmen igen, for det hele bliver noget mere opdelt end sædvanligt. Men børnene er hurtige til at omstille sig.

– Vi kan kun håbe, at også 5. – 9 klassetrin snart også får lov at begynde i skolen igen, siger viceskoleleder Jeppe Jeppesen. – Så vi lytter spændt, hver gang politikerne siger noget om genåbning.

Der er meget tomt, hvor de større elever burde være i fuld gang. Foto: Emil Andresen.