35 bogpakker udleveret, ordning er en succes

2
422

Jette Brandt Bendtsen fra Kerteminde bibliotekerne tilså lige før middag den udendørs bogreol, hvor folk kan afhente bogposer. Foto: RMJ

 – Er det ikke bare fedt, siger Jette Brandt Bendtsen om bibliotekernes nye corona-tiltag, der fra dag 1 høster stor succes.

Læseposer til det boghungrende folk. Bestil en læsepose på et af Kerteminde Kommunes tre biblioteker og afhent dagen efter. Du kan evt. skrive hvad du interesserer dig for, eller hvorvidt posen er til et barn.

– Der har været stor interesse for læseposerne, fortæller administrativ koordinator Jette Brandt Bendtsen, som lige før middag var ude og tilse bogposerne, der bliver rykket sammen efterhånden som borgere henter de bestilte poser udendørs og med tilgang til sprit i bibliotekets baggård.

– Til morgen var reolen helt fyldt, siger hun om de 35 poser der blev bestilt dagen efter at nyheden om tiltaget kom ud.

Om hvordan idéen blev født, fortæller hun: – De store biblioteker udbyder en lignende mulighed for studerende, der rundt omkring i landet lige nu skal op til eksamen, og så tænkte vi, at vi da måtte kunne gøre noget lignende.

Og som sagt så gjort, og de opfindsomme medarbejdere på bibliotekerne er glade for modtagelsen af initiativet.

Man modtager i bogposen max otte bøger af gangen, som så registreres på lånekontoen. Man kan dog ikke aflevere bøgerne igen. De fornys automatisk hvis ikke situationen ændres.

Men risikerer I så ikke, at biblioteket tømmes for bøger?
– Det ville da kun være glædeligt, siger Jette Brandt Bendtsen. – Men så skal vi jo selvfølgelig se på en mulighed for at aflevere igen, smiler hun.

Læs mere om hvordan du låner en læsepose her