349 borgere har modtaget det første stik – nu skal flere vaccineres

0
428

Der er nu modtaget en plan for den næste målgruppe, som skal vaccineres. Dette vil være hjemmeboende borgere fra 65 år, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje.

I Kerteminde Kommune er man godt i gang med at vaccinere mod COVID-19. Det er sundhedsmyndighederne, der bestemmer målgrupper og rækkefølgen, og den 2. januar blev 225 plejecenterbeboere vaccineret. De sundhedsmedarbejdere, der var på arbejde samme dag, blev også vaccineret. Samlet set har 349 borgere derfor nu modtaget det første ud af to stik.

Der kommer dagligt nye informationer fra myndighederne, og vi kan godt sige at ”vi asfalterer mens vi kører”. Der er nu modtaget en plan for den næste målgruppe. Dette vil være hjemmeboende borgere fra 65 år, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje.
Planen er at denne målgruppe skal vaccineres på et af de nye vaccinationscentre som er oprettet i Odense og Svendborg.

– I første omgang er vi ved at indhente borgernes tilkendegivelse for ønske om vaccination, samt kortlægge hvem der har behov for hjælp til transport, meddeler kommunen.
Alle borgere i målgruppen, eller hvis nødvendigt pårørende, vil blive kontaktet telefonisk i løbet af denne uge.

Kommunens opgave er at indsende lister over borgere, der er interesseret i at modtage vaccinen. Sundhedsmyndighederne opretter derefter rekvisition til booking i bookingsystemet. Når dette er klart, vil de pågældende borgere modtage et brev i e-Boks. Her vil der være link til bookingsystemet, og mere information om selve processen.
Kan du ikke selv transportere dig til vaccinationscenteret, f.eks. ved hjælp af pårørende, skal du ikke booke tid. Kommunen vil koordinere tid til booking i samarbejde med transportselskabet, og du vil blive kontaktet af hjemmeplejen.

Du kan læse mere om hvordan selve vaccinationen foregår, hvordan du skal forholde dig efter vaccinationen, hvor effektiv vaccinen er samt bivirkninger i Sundhedsstyrelsens pjece ”Vaccination mod COVID-19” på  https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Vaccination-mod-COVID-19

Lørdag den 2. januar gik man i gang med at vaccinere på plejecentre i kommunen. Foto: RMJ