24 butikker er lukket i Langeskov Center

0
168

Der er tomt i Langeskov Center i denne tid. Kun tre butikker holder åbent Foto: Kim Jørstad

Centret er betegnet som en overdækket arkade, og derfor er der nu kun tre butikker tilbage, der må holde åbent. En butik er tom

Dagen efter statsministeren bekendtgjorde, at butikscentre m.m. skulle lukke, gik det op for handelsstandsforeningen i Langeskov, at centret var i luknings kategorien.

I dag er det kun cafeteriaet Hos Michael, kiosken og Brugsen, der har åbent. Kiosken har pakkeudlevering og sine varer, men har måttet lukke sin spillehal.

Michael Nielsen, der i mange år var formand for handelsstandsforeningen, overtog for 2 ½ år siden grillbaren og byggede den om til et populært spisested. Han må nu nøjes med at sælge take away.

–  Det er naturligvis surt, men det er gået forbavsende godt, så hvis det fortsætter, holder jeg skindet på næsten, selvom min omsætning er faldet med 30-40 pct., siger Michael Nielsen.

Han har en stor medarbejderstab. Tre voksne og 14 ung-arbejdere. Indtil videre er der arbejde til alle, dog med reducerede vagter.

Han har også leveret smørebrød og mad ud af huset, men alt er nu blevet aflyst.

– Det mest deprimerende er at gå og kigge ud over et lukket center, siger han.

Formanden for handelsstandsforeningen, Annette Burchall, driver selv en blomsterforretning uden for centret, så hun holder stadig åbent.
– Heldigvis har vi nogle myndigheder, der fortæller os, hvad vi skal. Vi har jo aldrig oplevet noget lignende. Men jeg håber, at vi med Folketingets hjælp kan redde vores forretninger.

Annette Burchall ejer selv sin forretning, så der skal ikke tjenes penge til husleje. Hun har fire medarbejdere, og forbløffende nok går det faktisk godt med at sælge blomster. Der bliver stadig sendt blomster ud til forskellige ting.
– Det virker også som om, folk sender hinanden blomster, når de nu ikke kan besøge hinanden. Ellers har jeg skåret lidt hist og pist.

Handelsstandsforeningen har også skåret i medlemsbidraget for sine 32 medlemmer. Så nu betaler de 7.500 kr. i kontingent. Foreningen har jo heller ikke i denne tid behov for at lave arrangementer.

– Så det var jo en lille bidrag til vores medlemmer. Vi må jo stå sammen. Vi er jo alle i samme båd, siger Annette Burchall.

Annettes Blomster holder åbent. Annette Burchall, der er formand for handelsstandsforeningen, håber, at regeringens hjælpepakker kan medvirke til, at butikkerne holder skindet på næsen. Foto: Arkiv

Michael Nielsen, der ejer Hos Michael, har ikke længere kunder, men sælger take away – Det er deprimerende at gå og kigge ud på et tomt center, erkender han. Foto: Arkiv