Formand for forsamlingshus efter forpagterflugt: Nu skal der være rene linjer

2
661

Er tredje gang lykkens gang? Siden Kasper Meier Pedersen og Michella Larsen pludseligt stoppede som forpagtere af Rønninge Forsamlingshus tidligere på måneden efter uoverensstemmelser med bestyrelsen, har formand Søren Pedersen sammen med den øvrige bestyrelse eftersøgt nye kræfter, der kan drive forsamlingshuset fremover – gerne i noget længere tid end de to foregående, understreger han

Skærmbillede 2023 11 21 133059

En uge efter bruddet med Kasper og Michella, gik bestyrelsen for Rønninge Forsamlingshus ud og efterlyste nye forpagtere. Foto: KJ Arkiv

For tredje gang på to år er bestyrelsen for Rønninge Forsamlingshus på jagt efter nye folk, der vil drive stedet.

Hele forløbet startede i februar 2022, da Bo og Dorthe Sørensen stoppede efter utilfredshed med en kontraktændring, der ændrede de økonomiske vilkår for dem, ligesom at der f.eks. var uenighed, om hvorvidt bestyrelsens ugentlige bankoaften skulle fylde så meget som den gjorde.

– Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvorfor Kasper og Michella er raget uklar med dem, men for vores vedkommende var det, at vi for det første ikke havde den samme idé om, hvad forsamlingshuset skulle være for en størrelse. Jeg mener at det skal være for borgerne og de, der booker sig ind og ikke bare et lokale, hvor bestyrelsen kan holde bankoaftener og så videre, mens vi som forpagtere står med alle udgifterne – blandt andet til forældede ovne og hvidevarer, som de ville have os til at betale for, lyder det fra Bo Sørensen, der i dag driver kantinen i LIF Langeskovs klubhus med sin kone, Dorthe.

Et par måneder efter, den 1. april 2022, overtog Kasper Meier Pedersen og Michella Larsen roret, og der kom ro over situationen i Rønninge Forsamlingshus – Indtil for et par uger siden, hvor det pludseligt eskalerede i, at parret stoppede med øjeblikkelig virkning. Det medførte også en virak om forsamlingshusets ordrebog, der enten ikke er blevet afhentet eller udleveret, som den skal – alt afhængigt af, hvem af parterne man spørger.

Selvom de to brud ikke nødvendigvis ligner hinanden, er det så ikke nærliggende at tro, at det faktisk er jer som bestyrelse, der giver forpagterne urimelige vilkår?

Kan godt forstå, at man kan få den tanke, men mener mere, at vi har været uheldige. Og måske har der ikke været nok klarhed omkring, hvad vi som bestyrelse forventer af en forpagter. Men sådan noget som vores bankoaften er det, der er med til at holde gang i huset, og det betyder meget for os. Så det er vigtigt, at en ny forpagter er indstillet på, at det fortsætter, siger bestyrelsesformand Søren Pedersen.

Så når nu I er ved at finde en ny forpagter, vil der så blive lagt ekstra vægt på at gøre klart, hvilke forventninger bestyrelsen har, så det ikke sker igen?

– Ja, vi har allerede haft vores anden ansøgersamtale i dag, og vi vil gøre meget ud af, at der er rene linjer fra start. Det har været en forfærdelig situation, men i sidste ende handler det også om, at der skal være et velfungerende forsamlingshus for folk i byen på den lange bane.

– Den ene af ansøgerne fortalte, at vedkommende var blevet gjort opmærksom på, at vi søgte nye forpagtere gennem jeres sidste artikel om, at de tidligere var stoppet.

Søren Pedersen meddeler også, at bestyrelsen mødes i starten af december og beslutter, hvem de vælger til at bære faklen videre – samt at vedkommende enten vil skulle starte enten den 1. januar eller den 1. februar.

I forhold til den berygtede ordrebog, er den endnu ikke vendt tilbage til Rønninge Forsamlingshus, men bestyrelsen er dog lykkedes med at genskabe stort set alle ordrer, fortæller Søren Pedersen afslutningsvis.